Naar cookieinstellingen
carpaccio

Carpaccio van gerookte rundermuis van Gertjan Kiers

Voor de carpaccio gebruikt Gertjan Kiers rundermuis. “Daag uw slager uit en vraag hem om deze van tevoren voor u te roken. Gaat hij de uitdaging niet aan? Dan kunt u ook ongerookte rundermuis gebruiken.”

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram (gerookte) rundermuis, in plakjes
  • arachideolie, om in te frituren
  • 30 gram kappertjes
  • 30 gram pijnboompitten
  • 20 gram rucola
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 4 theelepel citroensap
  • 1 el extra vergine olijfolie + extra
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze:

Verwarm de arachideolie in een frituurpan tot 180 °C (of verwarm een laagje olie in een steelpannetje). Doe intussen de kappertjes in een zeef, spoel ze af en laat goed uitlekken. Frituur de kappertjes in circa 5 minuten krokant, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met versgemalen zeezout.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in enkele minuten goudbruin.

Maak de rucola aan met de balsamicoazijn, 1 theelepel van het citroensap en de olijfolie.

Vraag de slager (bij aankoop) om de rundermuis in dunne plakjes te snijden. Doet u het liever zelf en zijn de plakjes niet dun genoeg Leg ze dan in een enkele laag en met voldoende tussenruimte tussen 2 stukken (slagers)folie en rol ze met een deegroller iets dunner.

Verdeel de plakjes rundermuis dakpansgewijs over een grote serveerplank (of over 4 borden). Bestrooi met zwarte peper en zeezout naar smaak en besprenkel met olijfolie en het resterende citroensap. Verdeel de rucola over de carpaccio, schaaf de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de gefrituurde kappertjes en de geroosterde pijnboompitten.

Tip: deze carpaccio is ook lekker op een stuk Turks brood of op een wrap die je na het beleggen oprolt.

Bij dit gerecht heeft Gertjan natuurlijk ook gedicht bedacht:

Daar zit je dan

Eenzaam voor je uit te staren

Een week zonder boterham

Gaat dat je zorgen baren

 

Je mijmert over verre landen

Enkel te bereiken via  de lucht

Hoe bedoel je co2 aan banden

Je slaakt nog eens een diepe zucht

 

Daar zit je dan

Een bevlekte slagersjas maar met een schoon geweten

Als trotse, hardwerkende vakman

Aanschouw je hoe de vleeslozen het voer van jouw beesten opeten

 

Beste slager , wees niet getreurd

Het is immers maar  7 dagen

Koester de lach, blijf goed gehumeurd

Je moet namelijk nog 51 weken de carnivoor vleselijk behagen

(Bron: Gertjan Kiers)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.