Caprese van Rudolph

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei
  • 300 gram kleine mozzarellabolletjes
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bosje basilicum
  • 30 milliliter olijf olie, extra vierge
  • zout en vers gemalen peper
  • 75 gram rucola
  • 50 milliliter balsamicoglacé

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd met een mesje 8 sterren uit het bladerdeeg (2 sterren per persoon). Kluts het ei en bestrijk de kerststerren ermee. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin gaar.

Halveer de cherrytomaatjes en de mozzarellabolletjes. Pluk de blaadjes basilicum en snijd in reepjes. Bewaar 4 mooie topjes om te garneren. Meng de tomaatjes, mozzarella en basilicum met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Leg op elk bord 1 ster en leg op deze sterren de salade. Leg hier een toef rucola op en leg de andere sterren erop. Druppel er olijfolie en balsamicoglacé overheen.

(Bron: Rudolph van Veen, Rudolph’s Christmas)

Geef een reactie