Canapés met ansjovis, garnalen, haring en gerookte zalm
Publicatiedatum: 29 januari 2015
Ingrediënten:
Voor de canapés:
- een wit casino brood
- garnalen
- anjovis
- gerookte zalm
- gerookte haring
- garnalenboter
Voor de zalmboter:
- peterselie
- 3 eieren
- 125 gram zachte roomboter
- 1 blikje zalm (à 200 gram)
- 1 eetlepel fijngehakte verse dille
- 1 theelepel grof gemalen zeezout
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
Voor de ansjovisboter:
- 1 teen knoflook
- 4 ansjovisfilets
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- halve eetlepel olijfolie
- snufje zeezout
- 150 gram roomboter
Voor de garnalenboter:
- 150 gram roomboter
- 60 gram gekookte ( hollandse) garnalen
- een theeleptje citroensap,
- snufje zeezout
Bereiding:
Van de zalmboter:
Meng de boter, zalm en dille in een keukenmachine. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Van de ansjovisboter:
Meng de knoflook , de ansjovis, de bladpeterselie, de olijfolie en het zout in vijzel of keukenmachine, voeg de boter toe, en meng het nogmaals goed.
Rol de ansjovis boter zorgvuldig tot een cylinder in een stuk vershoudfolie, Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Van de garnalenboter:
Hak de garnalen fijn in keukenmachine, meng het met de boter, zout en citroensap. Voeg eventueel een snufje cayennepeper toe.
Rol de boter tot een cylinder in een stuk vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Van de canapé met ansjovis- en zalmboter:
Kook de eieren. Hak in een apart bakje het eigeel en eiwit in stukjes.
Hak de peterselie fijn.
Rooster het brood en snijd het in langwerpige stukjes van 2 x 8 centimeter en in vierkante stukjes van 4×4 centimeter. Besmeer de broodjes met ansjovis boter. Beleg de broodjes beurtelings met een ansjovis en peterselie, gekookt eiwit en peterselie en gekookt eigeel en peterselie.
Dit kunt u hetzelfde doen met de zalmboter.
Canapé met garnalen:
Rooster het brood en snijd hier toastjes van. Besmeer de toastjes met garnalenboter
beleg het met wat garnalen en peterselie.
(Bron: Lizet Kruff )