Canadese gember-bief met groente en rijst
Publicatiedatum: 21 februari 2022
Canadese bief is biefstuk met een licht zoete smaak. De Canadezen doen dat met Maple Sirup, Mounir gebruikt er ketjap voor. De chilivlokken geven het recht een pittige smaak.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram sushirijst
- 150 gram biefstuk
- peper, zout
- 1 eetlepel maïzena
- 3 winterpenen
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 duimgrootte gember
- snufje chilivlokken
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel ketjap manis
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de biefstuk in reepjes. Breng op smaak met peper en zout en wentel door de maïzena. Verwarm een scheutje olie in de wok en bak de biefstuk circa 3 minuten op hoog vuur. Haal de biefstuk uit de wok en bewaar op een bordje.
Schil de winterpenen en snijd in plakken en vervolgens in dunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in de wok en bak de reepjes circa 2 minuten. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember.
Voeg de knoflook, gember en chilivlokken toe en bak circa 1 minuut. Voeg de sojasaus, azijn, ketjap manis en de biefstukreepjes toe en verwarm kort.
Verdeel de rijst over borden. Verdeel daarover de gewokte winterpeen en biefstuk.
Eet smakelijk!