Bunny chow met pompoen
Bunny chow is een van origine Zuid-Afrikaans gerecht met een Indisch tintje. De basis bestaat uit een uitgehold stuk brood met daarin een curry. En de curry kan natuurlijk in alle smaken. Sandra maakt een curry met pompoen.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 duimgrootte gember
- zonnebloemolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 rode paprika
- 1 kleine flespompoen
- 400 milliliter kokosmelk
- peper, zout
- 0,25 bosje koriander
- 2 harde volkoren/meergranen bollen
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringen. Schil en rasp de gember.
Verwarm een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook, rode peper en gember circa 2 minuten. Voeg de kerriepoeder en komijnpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe en bak circa 2 minuten. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Voeg de pompoen toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook circa 15 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander. Voeg de helft van de koriander toe.
Snijd een stukje van de bovenkant van de volkoren bollen in en hol ze van binnen uit. Schenk hierin voorzichtig de pompoencurry. Verdeel de volkoren bollen over borden en bestrooi met de rest van de koriander.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
In het recept van vandaag bunny chow, wordt kokosmelk gebruikt. Is er ook een alternatief voor kokosmelk om de groente in te smoren, want ik houd niet van kokosmelk.
Beste tjebbe, bedankt voor uw reactie. Dat hebben wij voor u nagevraagd en als alternatief kunt u 200 ml kookroom en 200 ml water gebruiken. Eet smakelijk!