Bulgursalade met lamsköfte
Bulgur is gemaakt van verschillende soorten tarwe. De bekendste is die van durum, harde tarwe. De tarwekorrels worden eerst gestoomd en weer gedroogd. Vervolgens worden ze grof gemalen of gebroken. Bulgur heeft een hoge voedingswaarde en is een goede vervanger voor rijst of couscous. Mounir maakt er een bulgursalade met lamsköfte van.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 120 gram bulgur
- 300 gram doperwten (diepvries)
- 0,25 bosje koriander
- 0,25 bosje munt
- 2 roodlof
- 50 gram geitenkaas
- peper, zout
- olijfolie
- 1 sjalot
- 150 gram lamsgehakt
- 0,5 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
Bereidingswijze:
Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten de doperwten toe en kook mee. Giet af en laat de bulgur en doperwten goed uitlekken. Hak de koriander en munt fijn.
Halveer de roodlof, verwijder de harde kern en snijd de roodlof in reepjes. Meng de bulgur met de erwten, roodlof, gehakte munt en koriander en verkruimel er de geitenkaas over. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Roer alles goed door.
Pel de sjalot en snijd in halve ringen. Voeg de helft van de sjalot toe aan de salade. Meng het gehakt met het kaneel- en komijnpoeder en de andere helft van de sjalot en breng op smaak met peper en zout. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de kofte in circa 5 minuten om en om goudbruin.
Verdeel de salade over borden en leg er de köfte naast.
Eet smakelijk!