B'stilla met kabeljauw

B’stilla met kabeljauw, wortel en pastinaak

Een b’stilla of bastilla is een Marokkaanse hartige gevulde taart. Hij wordt normaal gesproken gemaakt van warqadeeg. De vulling kan uit van alles bestaan. Mounir gebruikt filodeeg en vult de b’stilla met kabeljauw, wortel en pastinaak.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • 2 winterpenen
  • 2 pastinaken
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram amandelen
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 150 gram kabeljauw
  • 0,5 bosje koriander
  • 8 vellen filodeeg
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het filodeeg.

Pel de uien en snijd in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de uien circa 2 minuten. Schil de winterpenen en snijd in hele kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 3 minuten. Schil de pastinaken en snijd in hele kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 2 minuten. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Hak de amandelen en voeg samen met de ras el hanout toe. Bak circa 1 minuut. Snijd de kabeljauw in blokjes, voeg toe en bak circa 2 minuten. Hak de koriander en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Bestrijk vijf vellen filodeeg met olie en leg ze kruislings op de bodem van de bakvorm, zodat het helemaal bekleed is. Schenk de vulling in de vorm en vouw het overhangende filodeeg over de vulling. Bestrijk de rest van de vellen filodeeg met olie en leg ze over de bovenkant. Bak de b’stilla in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie