Broodpudding
Publicatiedatum: 15 juni 2013
Ingrediënten:
- 8 sneetjes wit of bruin brood, liefst wit en een paar dagen oud
- 25 gram roomboter
- 4 ( val ) appels in stukjes gesneden
- 400 ml melk
- 3 eieren, eiwit en eigeel gescheiden luchtig kloppen
- snufje kaneel
- 30 gram kristalsuiker
- mespuntje zout
- vers geraspte nootmuskaat
- 4weckpotjes
Bereiding:
Snijd de korstjes van het brood, verkruimel de korstjes en gebruik deze voor het paneren van de weckpotjes.
Week de boterhammen in de melk.
Beboter de weckpotjes en bestrooi ze met de verkruimelde broodkorstjes. Schep een eetlepel appelcompote in de weckpotjes.
Meng het geweekte brood met het losgeklopte eigeel, kaneel, suiker, nootmuskaatrasp en een mespuntje zout.
Spatel met enkele slagen het stijfgeklopte eiwit erdoorheen.
Schenk dit mengsel over in de weckpotjes. Maak de randen van de weckpotjes goed schoon en sluit met de rode rubberen ring en glazen deksel. Zet de klemmen er op.
Zet de potjes in een ruime pan op een dubbel gevouwen theedoek om het trillen van de potjes tegen te gaan. Breng het water in de pan aan de kook en pasteuriseer de weckpotjes in 20 minuten. Laat de potjes afkoelen en haal de klemmen er af. De potjes zijn nu twee jaar houdbaar.
Appelcompote
Schil de 4 (val)appels en ontdoe ze van het klokhuis. Snijd de appels in kleine blokjes en breng de appels met een eetlepel suiker zacht aan de kook. Zet het vuur onder de pan uit en laat ze even nagaren tot gebruik.
(Bron: Carolina Verhoeven)