Duur 13:39
Gepubliceerd op 4 oktober 2017

Broodje visburger met koolrabisalade

De koolrabi is een koolsoort. De meest bekende koolrabi is die in een lichtgroene kleur, maar hij is er ook in een paarse kleur. Beiden smaken hetzelfde. De koolrabi wordt al vroeg geoogst. Dat wil zeggen als de knol 7 tot 8 centimeter doorsnede is. Want wordt de knol groter, dan is hij minder smakelijk om te eten. Hij is zowel rauw als gekookt te eten en zit vol met vitamine B, C, kalium en magnesium. Sandra maakt koolrabisalade met een broodje visburger erbij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 300 gram zalmfilet
  • 2 bosuitjes
  • 1 ei (klein)
  • paar takjes dille
  • 1 limoen
  • peper, zout
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 theelepel mosterd (scherp)
  • 2 koolrabi’s
  • 1 Granny Smith appel
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • 2 volkorenbollen
  • 4 eetlepels paneermeel

 Extra nodig:

Staafmixer met bakje

Bereidingswijze:

Snijd de zalm in hele kleine stukjes en doe in het bakje van de staafmixer. Puls het in het bakje tot grove puree. Snijd de bosuitjes in ringen. Voeg het ei, dille, rasp- en sap van een halve limoen en limoen naar smaak en bosui toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door elkaar vorm twee burgers van het vismengsel. Laat even in de koelkast opstijven.

Meng de mayonaise, kwark en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Schil de koolrabi. Snijd de koolrabi en appel in dunne reepjes en voeg toe aan de mayonaise.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Doe het paneermeel in een bord en wentel de burgers door het paneermeel. Bak de burgers in circa 5 minuten om en om goudbruin.
Halveer de avocado, verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes, waardoor het een waaier wordt. Halveer de volkoren bollen, verdeel de avocado erover en leg er een visburger op.

Leg de broodjes visburger op borden en verdeel er de koolrabisalade naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Nuijs says:

    300 gram zalm, 50 gram ei, 50 gram bosui, limoen en dille erbij maakt “burgers” van wel 200 gram per stuk. Best weel erg veel voor een gewone maaltijd voor met Max 50+ publiek.

    Verder had een sausje niet misstaan bij dit gerecht want als je de burgers even te lang bakt (wat mensen al snel doen thuis) worden ze gort droog…

    kookgek says:

    Gisteren het gerecht gemaakt, het was super . De salade is echt een toppertje wel wat veel .
    De zalmburgers waren heerlijk de dille gaf een heerlijk smaakje eraan, wel moeilijk om de burgers sappig te houden! Een blijvertje voor ons.

Bekijk ook

Meer