Naar cookieinstellingen
brood

Brood over? Dit kunt u ermee maken

Eten weggooien is zonde, want vaak kunt u er nog hartstikke lekkere dingen mee maken. Nee, bijvoorbeeld restjes brood. Die kunt u op allerlei manieren verwerken in smakelijke gerechten. Wij hebben voorbeelden. 

Gebakken brood met champignonragout

In 2020 deelt Janny van der Heijden een recept op deze website van gebakken brood met een smakelijke champignonenragout. 
Het brood kunt u in de pan bakken met een beetje olie, waarna u de ragout maakt en vervolgens over het brood heen schept. Hoe u de ragout maakt, beschrijft Janny in het recept.

Venkelsoep me tonijn-ansjovisbroodreepjes

Kook mee met MAX-kok Mounir Toub maakt in juli 2020 een romige venkelsoep met tonijnansjovis-broodreepjes. U heeft hier 4 sneetjes volkorenbrood voor nodig. 2 besmeert u er met tonijn-ansjovismengel en 2 legt u daar bovenop. Even in de koekenpan en klaar zijn uw broodreepjes.

venkelsoep
Lees ook: Romige venkelsoep met tonijn-ansjovisbroodreepjes

Kaasbroodjes van casinobrood

Toevallig nog wat sneetjes casinobrood in huis? Dat kunt u goed gebruiken om kaasbroodjes van te maken. De bereiding is simpel: u maakt de saus, haalt de broodjes er doorheen en bakt ze in een pan. Janny van der Heijden licht in dit recept de details toe.

Zuid-Afrikaanse bunny chow

Heeft u toevallig nog een een rond brood in huis? Daar kunt u het Zuid-Afrikaanse gerecht bunny chow van maken. Dit is een met bonencurry gevuld brood. In dit recept maakt Robèrt van Beckhoven het met witbrood, maar u kunt er natuurlijk elk willekeurig ander brood voor gebruiken. Het is ook mogelijk om meerdere kleine bunny chows te maken als u bijvoorbeeld nog harde bolletjes in de kast heeft liggen. In Zuid-Afrika maakt men het overigens ook met vierkante broden, dus u kunt dat ook gebruiken.

bunny chow
Auberginestrata

Een strata is een enorm duurzaam gerecht dat afkomstig is uit de Verenigde Staten. het is bedoeld om de restjes van de vorige dag op te maken, waardoor u er dus ook prima overgebleven brood voor kunt gebruiken. In Kook mee met MAX verwerkt kok Sandra Ysbrandy brood in een auberginestrata. U kunt hier allerlei soorten brood voor gebruiken: van volkoren sneetjes tot pistoletjes.

strata

Restjes brood kunt u prima verwerken in een strata. * Op de foto ziet u niet het gerecht uit de recept.

Wentelteefjes met pompoen-geitenkaasspread en geroosterde paprika

Wentelteefjes kennen we al zoet gerecht, maar u kunt ze ook hartig maken. In Kook mee met MAX gebruikt Moubir Toub 4 sneden dik boerenbrood om wentelteefjes van te maken. Deze combineert hij vervolgens met een pompoen-geitenkaasspread en geroosterde paprika. Heerlijk als lunch!

Maaltijdteefjes met biet en geitenkaas

Een andere variant van het hartige wentelteefje beschrijft Emina Zorlak in onze eigen kookrubriek Dit kookt MAX vandaag. Zij maakt ze met biet en geitenkaas.

(Bron: archief)

Geef een reactie

Reactie

    Vic46 says:

    Ik bak mijn eigen brood en heb nooit iets over.
    Ik bak die brood daarna snij die brood en meest gaat die diepvries in (gesneden) als het is nodig is kan ik zoveel sneetjes uithallen als ik wil.
    Ik doe de zelfde met broodjes en worstenbroodjes.

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.