Naar cookieinstellingen
Broccoliquiche met geitenkaas

Broccoliquiche met geitenkaas

Een quiche is altijd lekker en u kunt er eindeloos mee variëren. Hij is niet alleen de dag dat u hem maakt lekker, ook de dag erna. Mounir maakt de quiche met broccoli en geitenkaas. Serveer hem met een frisse salade.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 5 à 6 plakjes hartig taartdeeg
  • 1 broccoli
  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • 125 milliliter slagroom
  • 3 eieren
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • peper, zout
  • 30 gram walnoten
  • 100 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes taartdeeg.

Breng een pan water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en snijd ze in kwarten. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli circa 4 minuten. Giet af.

Pel de uien en snijd in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de uien circa 4 minuten op laag vuur. Laat iets afkoelen.

Meng in een kom de slagroom met de eieren en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout.

Vet de taartvorm in en bekleed met de plakjes taartdeeg. Verdeel de broccoli over de bodem. Verdeel hierover de gebakken ui en schenk hierover het ei-slagroommengsel. Hak de walnoten.

Verkruimel de geitenkaas over de quiche en bestrooi met de walnoten. Bak de quiche in circa 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    Josephine48 says:

    De broccoliquiche-met-geitenkaas was heerlijk. Ik heb hem ca. 25 minuten in de oven gehad dus nog net geen 30 minuten maar dat is per oven verschillend natuurlijk.
    Mounir gaf als alternatief voor de ovenschaal de springvorm, die het uithalen van de taart vergemakkelijkt. Ik dach:” Joepie, die ga ik dus gebruiken!”
    Mounir’s voorstel klopt als je er geen dun eier-/slagroom- of kookroommengsel overheen hoeft te doen. Want……..het mengsel lekte dus mijn springvorm uit! Eén kliederzooi en tóch maar snel de oven in, in de hoop dat het stollingsproces snel op gang zou komen. De taart lukte en was heerlijk.(volgende keer wil ik eens brie of camembert gebruiken maar dan tegen het einde van de oventijd).
    En na afloop was het dus een grote schoonmaakbeurt van de oven.

      ladybug848 says:

      Bedankt voor de tip, blij dat ik hem gelezen heb voordat ik aan het recept begon. Ik ga nu voor de zekerheid de springvorm eerst bekleden met verfrommeld bakpapier om het soepeler in de vorm te kunnen plooien. Daarna invetten en vullen en gelijk de tijd goed in de gaten houden.

      Ik vind het wel jammer dat er gewoon staat: oven voorverwarmen op 200 graden, want dan is niet duidelijk of het de gewone of de heteluchtoven is. Misschien een tip voor de redactie?

    KMMM fan says:

    Met mijn lactose intolerantie kan ik nog één kaas de parmegiano eten. Al de rest ook de zo gezegde lactose vrije kaas kan niet meer.
    Zijn er mogelijkheden om bv zoals hier de geitenkaas of bv mozzarella enz te vervangen door alternatieven?
    Een zelfde probleem is er met zoetstoffen. Vele soorten met hun specifiek gebruik zoals, koud of warm gebruik of om te bakken. Bovendien zijn ze dikwijls niet beschikbaar in de winkels.
    Kunnen jullie soms degelijke info en oplossingen bieden?
    Met dank aan Sandra, Mounir en het team voor hun fantastisch werk.

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.