Bokkenpootjes van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 3 oktober 2022
Het is bijna Dierendag en daarom maakt Robèrt van Beckhoven bokkenpootjes. Het zijn 2 kleine meringues die aan elkaar worden geplakt met botercrème. Omdat de uiteindes in chocolade worden gedoopt, lijkt het een beetje op het pootje van een bok. Vandaar de naam bokkenpootjes.
Ingrediënten (ongeveer 50 stuks):
- 200 gram eiwit
- 225 gram suiker
- 250 gram broyage (= 125 gram suiker + 125 gram amandelmeel)
- 40 gram bloem
- amandelschaafsel
Vulling
- 300 gram witte chocolade, in stukjes
- ½ vanillestokje
- 150 ml slagroom
Afwerking
- 250 gram pure chocolade, getempereerd
Extra nodig
- spuitzak met glad spuitmondje
- bakplaat, bekleed met bakpapier
Werkwijze
Zorg voor volledig vetvrije materialen. Klop het eiwit luchtig. Voeg de suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf. Zeef de bloem en de broyage door elkaar en spatel dit door het opgeklopte eiwit. Vul een spuitzak met het beslag en spuit langwerpige koekjes op de bakplaat. Bestrooi met amandelschaafsel. Bak de bokkenpootjes op 170 °C, ca. 20 minuten.
Breng de room aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje. Haal de pan van het vuur en schenk hem over de witte chocolade in een kom. Laat staan tot de chocolade is gesmolten en roer door tot alles goed is gemengd. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
Vul een spuitzak met de vulling en spuit een laagje vulling op de gladde kant van een bokkenpootje. Leg hier een tweede bokkenpootje bovenop. Herhaal tot alle bokkenpootjes op zijn. Haal beide uiteinden van de bokkenpootjes door de chocolade. Laat uitharden. Bewaar de bokkenpootjes in een goed afgesloten trommel.
(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)