Boeuf bourguignon

Boeuf Bourguignon van Julius Jaspers

Dit recept van boeuf bourguignon is één van de favorieten van Julius Jaspers. En als hij het maakt, dan maakt hij 2 of 3 keer de hoeveelheid. Ideaal om in te vriezen en als u dan geen tijd heeft om te koken, heeft u toch altijd iets lekkers in huis.

Ingrediënten:

  • 100 g gerookt ontbijtspek,  in dobbelsteentjes
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1,2 kilo runderpoulet,  in blokjes van 3 x 3 cm
  • 50 gram bloem
  • 20 gram tomatenpuree
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 takjes tijm
  • 375 milliliter rode wijn
  • 400 milliliter runderbouillon
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 500 gram champignons,  afgeborsteld en in tweeën
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Bak de spekdobbelsteentjes uit in 2 eetlepels olie en passeer door een zeef.

Bestuif het rundvlees met bloem en bestrooi met zout en peper. Bak de helft van het vlees in  de helft van de spekvet-oliemix in de stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees en voeg alles weer samen.

Voeg tomatenpuree, uitgebakken spek, knoflook, laurier, tijm, rode wijn en bouillon toe, breng tegen de kook aan en laat 1½ uur stoven.

Smoor in de koekenpan de ui glazig in 3 eetlepels olie en voeg de champignons toe.

Bak ui en champignons rondom bruin, voeg toe aan het vlees en gaar nog 15 minuten door. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de boeuf bourguignon direct of laat hem afkoelen. Verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.

(Bron: Julius Jaspers / De Stoofbijbel)

Geef een reactie

Reacties (2)

    Henniewill says:

    Waar blijven de wortelen in het recept deze staan wel op de foto

      MAX Vandaag says:

      Beste Henniewill, bedankt voor uw reactie. De foto boven het recept is ter voorbeeld. Er zitten geen wortelen in de versie van Julius Jaspers.