Naar cookieinstellingen
Boerenkoolquiche

Boerenkoolquiche met spekjes

Boerenkool wordt niet langer alleen maar in een stamppot verwerkt. U kunt het wokken, maar ook zoals Sandra verwerken in een quiche. Heerlijk met rode uien die er een zoete smaak aan geven en spekjes voor wat pit.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 5 plakken hartige taartdeeg
  • 100 gram gerookte ontbijtspek
  • 2 rode uien
  • 1 prei
  • olijfolie
  • 300 gram boerenkool
  • 3 eieren
  • 125 milliliter slagroom
  • Peper, zout
  • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 50 gram geraspte oude kaas

Bereidingswijze:

Ontdooi de plakken deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan uit en laat uitlekken.

Pel de uien en snijd in halve ringen. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit de uien en prei circa 4 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten. Laat de groente daarna iets afkoelen.

Kluts de eieren met de slagroom in een grote kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de uien, prei en boerenkool toe aan het eimengsel. Voeg de kaas toe, maar hou een klein beetje over voor eroverheen en verbrokkel het spek erboven. Roer goed door.

Bekleed de springvorm met het deeg en schenk het boerenkoolmengsel in de vorm. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de quiche in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (6)

    Eltsja says:

    Ook dit is weer zo’n heerlijk gerecht, waar je honger van krijgt als je Sandra bezig ziet.
    Maar… mij valt op dat de helft van de prei (het lekkerste en meest gezonde deel!) wordt weggegooid. Waarom??

    Margeaux says:

    Gerookt ontbijtspek, eieren, slagroom, geraspte kaas! Doet het jullie niks hoeveel dierenleed hierachter zit? Hoe kun je dan met een lachend gezicht al die gerechten maken en promoten op tv? De toekomst is plantaardig, geen uitbuiting en vermoorden van onschuldige dieren. Zou jullie sieren als daar op ingespeeld wordt.

      Jan Clemens says:

      Zelf probeer ik als flextariër te koken en te eten, dus wat mij betreft graag een evenwichtig standpunt wat door de tijd mischien wel richting meer platnaardig zal gaan. In mijn directe omgeving zijn al twee vegean-eters, daafrom altijd handig als er een vegan gerecht gepresenteert wordt wat naar wens gecombineerd kan worden met vlees of vis voor wie een flexdag heeft.

      KaatjeMax says:

      Hou toch op. Kijk dan niet. Zuurpruim.

    ladybug848 says:

    Gemaakt met de toevoeging van een halve rode paprika in blokjes, twee grote kastanjechampignons in plakjes en blokjes rookspek i.p.v. plakjes. Ik had een langwerpige schaal gevoerd met 2 ronde wraps. Begin aan de korte kanten en snij wat er in het midden ligt door tot op de bodem, de twee stukjes gebruik je dan om het gat in de lange zijkanten te dichten. Als tussenlaag van de vulling heb ik nog 3 plakjes prosciutto crudo toegevoegd en met de kaas bovenop was het een zeer smakelijk gerecht.

    Mieke Schepens says:

    Dit ga ik zeker proberen!

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.