Duur 12:44
Gepubliceerd op 30 oktober 2017

Boerenkoolpasta met champignons en blauwe kaas

Boerenkool is niet alleen lekker, het is ook nog eens een heel makkelijk bladgewas want het groeit op alle grondsoorten. Hoewel boerenkool vaak gekoppeld wordt aan de winter en aan stamppotten, is de groente ook lekker met pasta en verwerkt in salades. Het is een ware superfood die vol vitamine B en C zit. Sandra maakt er boerenkoolpasta met champignons en blauwe kaas van.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram tagliatelle
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 winterpeen
  • 250 champignons
  • 200 gram boerenkool
  • peper, zout
  • 100 milliliters room
  • 50 gram gorgonzola

Bereidingswijze:

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Schil de peen en snijd in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 1 minuut. Voeg de wortel toe en bak circa 2 minuten. Borstel de champignons schoon en snijd in kwarten. Voeg toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de boerenkool toe en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de room toe en laat circa 2 minuten sudderen. Giet de pasta af en voeg toe aan de boerenkool.

Verdeel de pasta over borden en verkruimel er de gorgonzola over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer