Boerenkool-filotaart met worteltzatziki
Tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht op basis van yoghurt. Het origineel is bereid met yoghurt, knoflook en geraspte komkommer en een scheut olijfolie. Maar de komkommer kan natuurlijk eenvoudig vervangen worden voor een andere groente. Mounir maakt worteltzaziki en serveert dit bij een boerenkool-filotaart.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 0,5 pak filodeeg
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- 200 gram gesneden boerenkool
- 0,25 bosje peterselie
- peper, zout
- 1 ei
- 250 gram Griekse yoghurt
- 50 gram feta
- 250 gram wortels
Extra nodig:
- ovenschaal of bakblik voor 2 personen
- blokrasp
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi het filodeeg.
Pel de ui en snijd in kwart ringen. Pel en snijd 2 knoflookteentjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak circa 3 minuten. Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe.
Kluts het ei en meng met de helft van de Griekse yoghurt. Verkruimel er de feta over en voeg de boerenkool toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper.
Vet de ovenschaal in en bedek met plakjes filodeeg. Het filodeeg mag over de randen hangen. Bestrijk het filodeeg met olie en leg er nogmaals plakjes filodeeg overheen. Herhaal deze stap nogmaals. Verdeel het boerenkoolmengsel over het filodeeg en strijk glad. Vouw het filodeeg dat over de randen hangt terug. Leg hier weer plakjes filodeeg op, bestrijk met olie en herhaal deze stap nog twee keer. Bak in circa 20 minuten goudbruin.
Schil en rasp de wortels met een blokrasp. Knijp met de handen het vocht uit de wortels. Meng de wortelrasp met de rest van de Griekse yoghurt en peterselie. Pel en snijd de overgehouden knoflook fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door.
Verdeel de boerenkool-filotaart over borden en serveer met de worteltzatziki.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Heerlijk heerlijk heerlijk.
Echt heel erg lekker
Hallo Mourin,
Ik had nog wat boerenkool lasagne over die ik eerder deze week had gemaakt.
Dus heb ik nu het filodeeg daarmee gevuld en ik hoefde dus alleen de wortel klaar te maken.
Weet u, het was nog lekker ook!!
Groetjes Snipsnap