Bobotie van Michel Hanssen
Publicatiedatum: 21 april 2015
Ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt
- 1 appel in kleine blokjes
- 10 gedroogde abrikozen in stukjes
- 40 gram geschaafde amandelen
- 40 gram rozijnen
- 1 eetlepel bobotie-kruidenmis
- 2 sneetjes witbrood zonder korst
- 190 milliliter melk
- 3 eieren
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kneed het gehakt met de appel, abrikozen, amandelen, rozijnen en kruidenmix.
Week de sneetjes brood in 40 milliliter melk. Knijp ze uit en kneed ze door het gehakt.
Druk het gehakt in een ovenschaal en strijk de bovenkant zo glad mogelijk.
Klop de eieren met de resterende 150 milliliter melk los en schenk dit over het gehakt. Bak de bobotie 30 minuten op 180 graden tot de bovenkant mooi bruin is en het ei gestold.
(Bron: Michel Hanssen)