Naar cookieinstellingen
Yuzu

Blueberry yuzu slof van Ingmar van Dijk

Als eerste de Heel Holland Bakt-tent moeten verlaten is natuurlijk nooit leuk. Maar het weerhoudt Ingmar van Dijk er niet van om zijn passie voort te zetten. In Tijd voor MAX maakt hij een frisse blueberry yuzu slof. De yuzu is een Japanse citrusvrucht die qua smaak tussen een citroen, mandarijn en grapefruit zit.

Ingrediënten:

Voor de sloffenbodem:

  • 160 gram bloem
  • 115 gram boter
  • 1 ei
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 115 gram lichtbruine basterdsuiker
  • rasp van halve citroen
  • snufje zout

Voor het amandelspijs:

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram poedersuiker
  • rasp van halve citroen
  • 1 eiwit

Voor de yuzu curd:

  • 3 eidooiers
  • 1 ei
  • 150 gram yuzu jam (aziatische supermarkt)
  • 60 gram boter
  • 15 gram maizena

Voor de versiering:

  • 100 gram blauwe bessen
  • 125 gram slagroom
  • 15 gram suiker (voor de slagroom)
  • 15 gram poedersuiker (voor decoratie)

Bereidingswijze:

Kneed de ingrediënten van de sloffenbodem tot een bal deeg en laat deze in plasticfolie in de koelkast een half uur afkoelen. Vet een sloffenbodem van 30 cm lang in en zet deze met een bakpapiertje op een bakplaat.

Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

Duw met de vingers het deeg in de vorm en probeer hierbij een klein opstaand randje van 1-2 cm breed aan de buitenkant te vormen. Zet het deeg in koelkast terwijl u het amandelspijs maakt.

Roer de ingrediënten met een vork door elkaar tot het redelijk dik is. U kunt het vervolgens in een spuitzak doen met een rond mondje of gewoon met een lepel uitsmeren over de slof. Houd de opstaande rand vrij. Bak het geheel zo’n 25min in de oven op 180 graden.

Doe voor de yuzu-curd alle ingrediënten in een pannetje en verwarm dit au bain-marie tot alles gesmolten is. Blijf roeren met een garde tot het lekker dik is. Laat dit afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de suiker en doe dit in een spuitzak met een klein stermondje.

Als de slof goed afgekoeld is kunt u de yuzu-curd over de slof smeren, eventueel met een spuitzak maar het kan ook met een lepel. Verdeel de blauwe bessen over de curd en spuit kleine toefjes slagroom er tussen in. Werk het geheel af met een dun laagje poedersuiker.

(Bron: Ingmar van Dijk/de foto is ter illustratie)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.