Duur 02:15
Gepubliceerd op 18 maart 2016

Blondies van Robèrt

De meeste mensen weten wel wat brownies zijn, maar heeft u wel eens van blondies gehoord? Dat zijn brownies, maar dan gemaakt van witte chocolade. Bekijk het recept van Robèrt van Beckhoven!

Ingrediënten:

  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 2 eieren gesplitst: dus 2 eidooiers en 2 eiwitten
  • 90 gram lichtbruine suiker
  • Merg van een half vanille stokje
  • 45 gram gedroogde cranberries in kleine stukjes gesneden
  • 60 gram bloem, gezeefd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt de boter met de stukjes witte chocolade au bain-marie.

Klop de eidooiers met de lichtbruine suiker en de merg van het vanillestokje luchtig.

Meng dit door het chocolade-botermengsel.

Meng de stukjes cranberries met de bloem. Spatel dit mengsel door het beslag.

Klop de eiwitten schuimig en meng door het beslag.

Doe het beslag in de bakvorm en bak de blondies gedurende 18 – 20 minuten af in een voorverwarmde oven.

Tip: als u geen bakvorm met kleine vormpjes heeft, kan u ook een vierkante of rechthoekige vorm gebruiken. Daarna kunnen er vierkantjes (of andere vormpjes) van gesneden worden.

 

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer