Bloemkoolrisotto met warmgerookte zalm
Van risotto wordt vaak gedacht dat het een hele klus is om te maken. Maar eigenlijk valt dat wel mee. Het vraagt wat geduld, maar verder bereidt het zich vanzelf door de bouillon. Sandra combineert deze risotto met bloemkool en warmgerookte zalm.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 500 milliliter water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- 150 gram risottorijst
- flinke scheut witte wijn
- 1 kleine bloemkool
- 2 eetlepels kruidenroomkaas
- 0,5 bosje peterselie
- peper
- 125 gram warmgerookte zalm
Bereidingswijze:
Breng het water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak al roerende tot de korrels glanzen. Voeg een scheutje wijn toe en laat de rijst deze helemaal opnemen.
Voeg de bouillon scheut voor scheut toe aan de rijst en laat al roerende de bouillon opnemen. Voeg pas de volgende scheut toe als alle bouillon is opgenomen. Herhaal tot de bouillon op is en de rijst smeuïg en beetgaar is. Mocht de bouillon al op zijn, maar de rijst nog niet gaar, voeg dan scheutjes warm water toe.
Hak de bloemkool grof en voeg toe aan de risotto. Verwarm kort door. Voeg de roomkaas toe. Hak de peterselie en voeg toe. Breng op smaak met peper.
Verdeel de bloemkoolrisotto over borden en verkruimel de zalm in grove stukken boven de borden.
Eet smakelijk!