Bladerdeeg met zeewier
Publicatiedatum: 18 september 2014
Ingrediënten (voor 4-6 rolletjes):
- 100 gram verse Kombu Royal (zeewier)
- 2 grote uien
- 3 kleine uien
- 1 bakje champignons (250 gram)
- 1 pakje diepvries bladerdeeg
- olijfolie of sesamolie
- peper en zout
Bereiding:
Ontdooi het bladerdeeg.
Spoel de kombu af in ruim water. Knijp het vocht eruit en snijd in kleine stukjes.
Schil en snijd de uien in halve manen.
Giet een beetje olie in een koekenpan met dikke bodem. Fruit de uien totdat ze glazig zijn en wat beginnen te bakken. Giet er wat water bij zodat de uien niet gaan aanbakken.
Leg boven op de uien de gesneden kombu, leg een deksel op de pan en stoof 20 minuten. Controleer regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan is om aanbranden te voorkomen.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Meng de stukjes door de uien en kombo en laat ze beetgaar worden. Voeg peter en zout toe naar smaak.
Laat het mengsel afkoelen. Vang eventueel kooksap op door het mengsel in een zeef uit te laten lekken.
Schep over de breedte een reep vulling op het bladerdeeg. Maak er een rolletje van en vouw de zijkanten in. U kunt er ook een flap van maken. Met het kooksap dichtplakken of met een vork de randen dichtdrukken.
Leg de rolletjes of flappen op de bakplaat en kwast ze af met olijfolie. Bak ze 15-20 minuten op 200 graden in de oven (180 graden in de hetelucht oven).
(Bron: Agnes van Dijk)