Biscuit op een rooster, vormpjes en gebroken ei met garde

Biscuit van Robèrt van Beckhoven

Een goede biscuit begint met een goed biscuitdeeg. Robèrt maakt van het deeg kleine ‘beschuitjes’. Die zijn naar wens te versieren, bijvoorbeeld met muisjes. Leuk als er een geboorte te vieren valt. Voor een extra lekker resultaat (en omdat het extra lekker is) kunt u er een laagje cream cheese frosting. Hoe u dat maakt leest u op de website van Heel Holland Bakt.

Ingrediënten:

  • 150 gram eiwit
  • 125 gram suiker
  • 100 gram eidooiers
  • 125 gram bloem

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Klop de eiwitten met de suiker en eidooiers op. Voeg als laatste de 125 gram bloem toe. Strijk het deeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak licht bruin in 8 minuten in de oven.

Dit is de basis voor de biscuit. Uit het deeg kunt u rondjes of andere vormpjes drukken en u kunt variëren wat u erop wilt. Muisjes, fruit of slagroom, voeg vooral iets toe wat u lekker vindt. Geniet ervan!

(Bron: Robèrt van Beckhoven Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie