Duur 13:08
Gepubliceerd op 20 november 2019

Bietensoep en boerenbrood met makreelspread

De biet is een veelzijdige groente. Gekookt met een uitje of koud door een salade, de biet laat zich graag smaken. Sandra maakt een bietensoep en serveert er boerenbrood met makreelspread bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 500 gram gekookte bieten
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 750 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 gerookte makreel
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 augurkjes
  • 1 rode ui
  • peper, zout
  • boerenbrood
  • 100 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui circa 2 minuten. Snijd de bieten in blokjes en voeg toe. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg de aardappelen toe. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook circa 15 minuten op laag vuur.

Maak de makreel schoon en verkruimel boven een kom. Voeg de Griekse yoghurt toe. Snijd de augurkjes in kleine blokjes en voeg toe. Pel en snipper de rode ui en voeg toe. Breng op smaak met peper en roer alles goed door. Besmeer plakken boerenbrood met de makreelspread.

Pureer de soep met de staafmixer. Verbrokkel de helft van de geitenkaas boven de soep en laat het al roerende in de soep smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over borden en verbrokkel de rest van de geitenkaas boven het bord. Serveer met het brood met makreelspread.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer