Naar cookieinstellingen
Beschuiten met hazelnootpasta

Beschuiten met hazelnootpasta

Beschuit met hazelnootpasta is bij velen favoriet. Een ideale combinatie voor een geslaagd (zondags)ontbijt. Maar wat deze combinatie echt nog lekkerder maakt, is als u zowel de beschuiten als de hazelnootpasta zelf maakt. Om uw vingers bij af te likken!

Ingrediënten beschuiten (12 stuks):

  • 140 gram melk
  • 15 gram gist
  • 250 gram tarwebloem
  • 5 gram zout
  • 10 gram boter
  • 10 gram margarine
  • 7 gram basterdsuiker
  • 25 gram ei

Voor de hazelnootpasta:

  • 250 gram hazelnoten, geroosterd
  • 190 gram suiker
  • 25 gram melkpoeder
  • 30 gram arachideolie
  • 15 gram cacaopoeder

Bereidingswijze:

Van de beschuiten:

Verwarm de melk lichtjes en schenk in een kom. Los hierin de gist op. Voeg de bloem, zout, margarine, boter en basterdsuiker toe. Kluts het ei en voeg de helft toe. Kneed van alle ingrediënten een soepel deeg: in de keukenmachine 3 minuten op lage snelheid en daarna 5-6 minuten op hogere snelheid. Voeg indien nodig een klein scheutje water toe. Als u het deeg zo dun kunt uitrekken dat u er bijna doorheen kunt kijken, is het goed. Verdeel het deeg in 6 stukjes van circa 70 gram. Bol op en laat circa 15 minuten rijzen onder een deegkleedje.

Druk de lucht uit de bolletjes (ontgassen), bol weer op en laat circa 10 minuten rijzen met een onderlinge tussenruimte van circa 5 cm. Vet beschuitdoppen in. Sla de deegbollen iets plat, leg ze op de bakplaat met bakpapier en leg er een beschuitdop op. Laat op een warme plek circa een uur rijzen of tot het deeg uit een paar van de gaatjes in de beschuitdop gerezen is.

Verwarm de oven voor op 240 ⁰C boven- en onderwamte.

Dek de beschuitdoppen af met een plankje of ander gewicht om te voorkomen dat de beschuitbollen uit de doppen rijzen tijden het bakken. Bak de beschuitbollen circa 12 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en verlaag daarna de oventemperatuur tot 180 graden. Verwijder de doppen en laat de beschuitbollen afkoelen. Snijd de bollen horizontaal door, liefst zo recht en gelijkmatig mogelijk, en zet de beschuiten nu nog 12-15 minuten in de oven, tot ze mooi ingedroogd en lichtgoudbruin van kleur zijn.

Van de hazelnootpasta:

Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in de foodprocessor en draai tot grove pasta. Voeg vervolgens de olie toe en mix tot gladde pasta. Neem hier gerust de tijd voor, zeker 10 minuten.

Geniet ervan!

Klik hier voor meer recepten van Bak mee met MAX.

Geef een reactie

Reactie

    Joop Voortman says:

    Ik heb het idee dat de hoeveelheid zout nogal ruim is. De eerste keer dat ik het recept gebruikt heb ben ik niet van de opgegeven hoeveelheden afgeweken. De beschuiten zagen er prachtig uit, maar ze smaakten behoorlijk zout. Verdere keren heb ik 2 gram zout aangehouden. Smaakte fijner.

    Bij Zeelandia (zeelandia.nl) gebruiken ze op 10 kg bloem 80 gram zout, hetgeen ook neer komt op 2 gram per 250 gram bloem.

    Verder een fijn recept. Eindelijk lekkere beschuiten gemaakt

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.