Beef Shanghai
Dit gerecht staat werkelijk in een handomdraai op tafel. De ‘beef’ (rundergehakt) hoeft namelijk niet lang te worden gebakken. Door de krachtige smaken van de overige ingrediënten krijgt deze beef Shanghai een heerlijk oosters tintje.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram noedels
- 200 gram rundergehakt
- zonnebloemolie
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 0,5 witte kool
- 1 duimgrootte gember
- 3 eetlepels sojasaus
- scheutje sesamolie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sesamzaad
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Voeg een eetlepel sojasaus toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en kneed goed door. Kneed er balletjes van. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de wok en bak de gehaktballen in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar. Schep het vlees uit de wok en houd apart op een bordje.
Halveer de prei in de lengte en was de prei. Snijd de prei in halve ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Verwarm nog een scheutje zonnebloemolie in de wok en wok de groente circa 6 minuten op hoog vuur. Schil en rasp de gember en voeg toe. Voeg de rest van de sojasaus, scheutje sesamolie en honing toe. Voeg het vlees toe en verwarm circa 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de sesamzaad circa 1 minuut in een droge koekenpan.
Verdeel de noedels over kommen en besprenkel met wat sesamolie. Verdeel hierover de gewokte groente en gehaktballen. Bestrooi met het sesamzaad.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Vanavond met z’n drieën van gesmuld. Heerlijk. Niet te zuinig doen met de sojasaus en niet vergeten de sesamolie.