Naar cookieinstellingen
bieten

Balsamicobietjes met romige puree en waterkers van Sandra Ysbrandy

Het is de Nationale Week Zonder Vlees. Voor veel mensen is het normaler geworden om niet elke dag vlees te eten. Gelukkig maar, want vaker een dagje geen vlees of vis heeft een enorme positieve impact op mens, dier en milieu. Wist u bijvoorbeeld dat u door een dag geen vlees te eten, o.a. de uitstoot van 111 kilometer autorijden bespaart?

De moeite waard dus om vlees en vis regelmatig af te wisselen met vegetarische gerechten. Dat hoeft absoluut niet saai of ingewikkeld te zijn. Sandra inspireert u graag met deze heerlijke zoete balsamicobietjes, pittige waterkers en een romige doperwten-bonenpuree.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 450 gr diepvries doperwten
  • 500 gr grote witte bonen (uit blik/uitlekgewicht)*
  • 1 eetl. crème fraîche
  • 2 dl groentebouillon
  • 800 gr rode biet
  • 2 rode uien
  • 6 eetl. balsamico azijn
  • 2 eetl. honing
  • Olijfolie
  • 75 gr waterkers
  • 100 gr cashewnoten, ongebrand en ongezouten

*Natuurlijk kun u ook gedroogde bonen gebruiken. Wel deze dan eerst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook ze vervolgens gaar in groentebouillon. Voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe.

Benodigdheden

Staafmixer

Bereiding

Schil de bieten en snijd ze in partjes. Snijd ook de rode uien in partjes. Verwarm olijfolie in een pan en bak de rode ui en biet een paar minuten. Voeg de balsamico azijn en honing toe en bak op laag vuur met de deksel op de pan nog 45 minuten tot de bietjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de doperwten-bonenpuree. Doe de bonen in een vergiet en spoel onder de koude kraan. Kook de doperwten 2 minuten in groentebouillon en voeg de witte bonen toe. Warm kort mee. Pureer de doperwten en de bonen met een staafmixer.

Verwarm een kleine koekenpan. Als de pan warm is, mogen de cashewnoten erin. Rooster de cashewnoten goudbruin. Laat afkoelen.

Roer de crème fraîche door de doperwten-bonenpuree en breng op smaak met peper en zout. Hak de cashewnoten grof.

Serveer dit gerecht in een diep bord. Verdeel de puree over de borden. Schep de bietjes ernaast. Garneer met waterkers en geroosterde cashewnoten.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

 

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.