Bal gehakt de luxe
Publicatiedatum: 8 januari 2015
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 500 half om half gehakt
- 1 middelgrote ui
- 4 volkoren beschuiten
- 2 eieren
- 2 theelepels nootmuskaat
- 2 eetlepels bouillonpoeder (kruidenbouillon)
- 2 eetlepels zoete ketjap ( ketjap manis)
- 2 eetlepels mosterd
- 5 eetlepels bladpeterselie
- 125 gram roomboter ( of bak-braadproduct)
- 1 theelepel peper
Bereiding:
Snipper de ui, hak de peterselie fijn Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, peterselie, rauwe eieren, nootmuskaat, peper, bouillonpoeder, ketjap en mosterd toe Verkruimel als laatste de beschuiten en doe ze bij het gehaktmengsel. Meng alles goed door elkaar en laat het gehakt een kwartier afgedekt rusten in de koelkast.
Vorm van het gehakt ongeveer zes ballen. Smelt de boter op een middelgrote pit tot die heet en bruin is. Leg de gehaktballen in het vet en braad ze rondom bruin. Keer ze voorzichtig!
Giet een kopje water bij het vet, zet de pit laag en braad de gehaktballen in 25 minuten gaar.
(Bron: Karen Koudenburg)