Bakkoula

Ingrediënten

  • 4 knoflooktenen
  • 250 gram spinazie
  • 4 eetlepels olijfolie, extra vergine
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel citroenpulp van ingemaakte citroenen of 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel peper
  • snufje zout
  • 2 eetlepels koriander en peterselie. fijngesneden
  • zwarte en groene lijven voor de garnering
  • reepjes van een kwart ingemaakte citroen (optioneel)

Bereiding

Snijd de knoflook fijn. Snijd de spinazie in stukjes, niet te fijn.

Doe de olie in de pan of tajine. Voeg de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, citroenpulp/sap, peper en het zout toe en meng goed door elkaar. Gebruik niet te veel zout in het begin. U kunt tegen het einde van het kookproces altijd nog wat extra zout toevoegen wanneer de spinazie flauw smaakt.

Zodra de geuren vrijkomen, voegt u de koriander en peterselie toe. Meng de kruiden goed door elkaar en voeg dan de spinazie er voorzichtig roerend aan toe, totdat de geoliede kruiden door de spinzie zijn opgenomen. Laat het geheel 10 tot 15 minuten op een laag vuurtje zachtjes doorkoken. Doe geen deksel op de pan, zodat het vocht grotendeels verdampt.

Schep de spinazie op kleine bordjes of laat in de tajine en garneer met een paar olijven en eventueel de schil van ingemaakte citroen.

(Bron: Abdelkader Benali & Saïda Nadi-Benali)

Geef een reactie