Naar cookieinstellingen
Baba’s au rhum

Baba’s au rhum

Baba au Rhum is een klassiek nagerecht uit de Franse keuken. De basis bestaat uit kleine tulbandjes, niet groter dan een champignon, of cakejes die doordrenkt zijn van rum. Tip van Robèrt, vul kleine pipetjes met de overgebleven siroop en steek ze in de baba’s als leuke en functionele garnering.

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 100 gram melk
  • 10 gram verse gist
  • 200 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 80 gram boter

Voor de siroop:

  • 300 gram water
  • 200 gram suiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram rum naar keuze

Voor de afwerking:

  • 250 gram slagroom
  • 25 gram suiker
  • frambozen (of decoratie naar keuze)

Bereidingswijze:

Verwarm de melk kort tot lauwwarm. Los de gist op in de melk. Voeg de bloem, zout, suiker en eieren toe en meng alles in circa 4 minuten met de bisschop tot een beslag. Snijd de boter in blokjes, voeg toe en laat de machine nog circa 2 minuten draaien tot je een dik, maar vloeibaar beslag hebt. Dek de kom af met plasticfolie en circa 60 minuten rijzen of tot het verdubbelt in volume.

Vet de savarin vormpjes in en leg ze op het ovenrooster.

Roer het gerezen beslag goed door. Schrik niet: je roert nu alle lucht eruit. Doe het beslag in de spuitzak. Spuit met een spuitzak een dikke laag beslag in de savarin vormpjes. Laat circa 20 minuten narijzen, of tot het beslag ongeveer tot de bovenkant van de vormpjes komt.

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Doe het ovenrooster met de savarinvormpjes in de oven en verlaag de temperatuur naar 190 graden. Bak de baba’s circa 20 minuten. Los de baba’s uit de vorm en laat ze afkoelen.

Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Breng voor de siroop het water aan de kook met de suiker, het vanillemerg, het stokje en naar smaak sinaasappelrasp -en sap en laat een paar minuten doorkoken. Schenk de siroop door een zeef en vang het op in een grote kom of een ovenschaal. Laat afkoelen en voeg daarna de rum toe.

Snijd de baba’s met een mes een klein stukje van de onderkant af, zodat ze mooi recht staan. Leg de baba’s in de siroop; dompel ze goed onder, zodat ze zich helemaal volzuigen. Zodra er geen bubbeltjes meer uit komen, zijn ze volgezogen. Laat ze vervolgens uitlekken op een rooster.

Klop ondertussen de slagroom op met de suiker. Spuit met een spuitzak een toef slagroom in de holtes van de baba’s en maak af met decoratie naar keuze.

Geniet ervan!

 

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.