Naar cookieinstellingen
pizza

Aspergepizza van Robèrt van Beckhoven

Robèrt maakt een pizza speciaal voor Pasen belegd met het witte goud, oftewel asperges. Kook de asperges kort, 5 tot 10 minuten, en laat goed uitlekken. Snijd de asperges eventueel in stukjes. Voor op de pizza kunt u ook groen asperges gebruiken. Deze hoeft u niet van tevoren te koken.

Ingrediënten (voor 16 minipizza’s of 4 grote):

  • 500 gram tarwebloem
  • 7 gram fijn zeezout
  • 7 gram gedroogde gist of 21 gram verse gist
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie + wat extra voor het invetten en kneden
  • ongeveer 300 gram lauw water
  • maismeel om te bestuiven
  • Met wat u erop doet kunt u variëren: tomatensaus, mozzarella, basilicum, salami of bijvoorbeeld asperges.

Bereidingswijze:

Doe de bloem en het zout in een deegkom en meng dit alvast een beetje door elkaar. Meng vervolgens de gist door de bloem. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Schenk hier de olijfolie en het water in. Voeg beetje bij beetje de bloem van de zijkanten erbij en kneed alles tot een samenhangend deeg dat niet meer plakt. Zitten er nog droge kruimels op de bodem van de deegkom? Of voelt het deel nog stijf en droog aan? Kneed dan eetlepel voor eetlepel wat lauw water door het deeg tot het wel lekker soepel aanvoelt. Als het deeg juist plakkerig is en aan de kom blijft plakken, dan kunt u wat bloem toevoegen. Kneed het deeg net zo lang tot het soepel, elastisch en zijdezacht aanvoelt. Doe de deegtest: trek het deeg uit elkaar. Als u er doorheen kunt kijken dan is het deeg goed. Dek het losjes af met plasticfolie en laat het zo’n 60 minuten rijzen tot het wel 2 keer zo groot is.

Verwarm de oven voor op de heetste stand. Zet de bakplaat in de oven zodat die ook alvast kan opwarmen.

Leg het pizzadeeg op de werkbank en druk voorzichtig de lucht eruit. Verdeel het deeg in 16 stukjes van 50 gram. Wrijf het werkblad in met een beetje olie zodat het deeg niet blijft plakken. Vorm van alle deegstukjes cirkels van 12 tot 14 centimeter. Vorm met de duim de buitenste rand van de pizza, deze mag wat dikker zijn als u dat lekker vindt.

Bestuif een vel bakpapier  met maismeel en leg de pizzabodems erop. Besmeer de pizza’s met de topping die u erop wilt. Bijvoorbeeld de tomatensaus en mozzarella of de asperges. Breng op smaak met peper en zout. Haal de hete bakplaat met ovenwanten uit de oven. Zet hem op een hittebestendige ondergrond en schuif het bakpapier met de pizza’s voorzichtig op de bakplaat. Zet weer terug in de oven en bak de pizza’s in ongeveer 8 minuten gaar.

(Bron: Robèrt Beckhoven)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.