Naar cookieinstellingen
aspergeflan

Aspergeflan met lamsham van Sandra Ysbrandy

Het aspergeseizoen is dinsdag 11 april officieel geopend: hoera! De komende maanden kunnen we weer genieten van dit witte goud. Sandra maakt een aspergeflan. Een soort hartige taart met ei, zonder deegkorst. Combineer de asperges voor de vulling met lamsham, rivierkreeftjes of gerookte zalm. Net wat u lekker vindt.

Ingrediënten:

  • 1 kilo asperges
  • 175 gram lamsham of 175 gram gerookte zalm of 175 gram rivierkreeftjes
  • 5 eieren
  • 1 deciliter slagroom
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepels mosterd of verse mierikswortel
  • bieslook of tuinkers
  • peper en zout
  • boter om in te vetten

Benodigdheden:

  • Gesloten(quiche)vorm van 28 centimeter (geen springvorm)
  • Ovenschaal waar de quichevorm in past
  • theedoek

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de asperges en snijd ongeveer 2 centimeter van de onderkant af. Doe koud water in een pan waar de (liggend) asperges in passen. U kunt wat smaakmakers toevoegen als foelie, koffielepel suiker, snuf zout, peperkorrels, scheut witte wijn. Breng aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Doe het vuur uit en laat de asperges rustig doorgaren (ongeveer een kwartier maar mag ook langer, ze zullen niet te gaar worden).

Schep de asperges uit de pan en leg ze op een theedoek. Snijd de asperges in 3-en.

Wanneer u voor lamsham of gerookte zalm kiest, snijd dit dan in dunne reepjes.

Vet de vorm in met boter. Verdeel de asperges over de bodem. Verdeel ook de lamsham, gerookte zalm of rivierkreeftjes over de bodem.

Klop de eieren met de room, de crème fraîche en de mosterd door elkaar. Voeg peper en zout toe en giet dit over de aspergevulling.

Zet de vorm in een ovenschaal die groter is en giet hier heet water in tot halverwege de rand van de quichevorm. Zet dit het geheel 30 minuten in de oven. Kijk halverwege even of de bovenkant van de flan niet te bruin kleurt. Dan legt u er wat aluminiumfolie op.

Als de flan stevig aanvoelt is het klaar. Bestrooi met bieslook of tuinkers.

Tip: een groene salade smaakt hier heerlijk bij.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.