Aspergecocktail van Léon Ribbens

Ingrediënten:

  • 7 gehalveerde beetgare B klasse aspergestukjes van 6 centimeter lengte
  • 50 % beetgare aspergestukjes
  • 25 % stukjes appel Cox Orange of Wellant
  • 25 % stukjes lichtgebraden filet van bio Kemper Landhoen
  • ( alles brunoise gesneden en op smaak gebracht )

Voor de saus:

  • stevige mayonaise gekleurd met nat van peterselie
  • scheutje Chartreuse Vert likeur
  • scheutje Dry Sherry
  • scheutje gembersiroop
  • mespunt cayenne peper

Bereiding:

Doe voor de saus alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door. Breng op smaak met peper.

Vul het glas met de gemengde ingrediënten. Bekleed daarna het cocktailglas met de zeven beetgare gehalveerde asperges.

Garneer de cocktail met flinterdunne gedroogde sinaasappel-puntjes ( als een kroontje ).

Serveer de cocktail met Melba toast.

(Bron: Léon Ribbens)

Geef een reactie