Aspergebroodjes

Aspergebroodjes van Robèrt van Beckhoven

Het aspergeseizoen is weer begonnen, dus geheel in stijl heeft Robèrt een lekker aspergebroodjes bedacht. Het bladerdeeg kunt u natuurlijk zelf maken, maar ook gewoon kant-en-klaar kopen. Robèrt bedekt het bladerdeeg met bechamelsaus, legt daar de asperges op en bakt het dan af in de oven.

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg (ongeveer 40 x 24 centimeter)
  • 6 tot 8 witte asperges, geschild (bewaar de schillen!)
  • 100 gram melk om de aspergeschillen in te laten weken

Voor de bechamelsaus:

  • 150 gram melk + 100 gram aspergemelk
  • 50 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 50 gram ei
  • 100 gram geraspte kaas
  • eventueel verse fijn gehakte peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Schil de asperges. Wikkel de asperges in een vochtige (thee)doek en leg apart en doe de schillen in een kom met de 100 gram melk. De schillen geven zo aspergesmaak af aan de melk.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng in een pan de 150 gram melk aan de kook en voeg de boter toe. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Roer met een spatel tot een homogene massa ontstaat. Zet terug op het vuur en gaar de roux al roerend 1 minuut.

Haal de pan van het vuur en spatel de 50 gram ei erdoorheen. Voeg peper en zout toe.

Verwijder (eventueel met een zeef) de schillen uit de melk en voeg toe om de bechamelsaus verder af te slappen. Voeg de geraspte kaas en eventueel de peterselie toe. Roer goed door.

Rol het bladerdeeg uit, leg op een rooster en prik met een vork een aantal gaatjes erin. Doe daar de bechamelsaus over en leg daar de asperges op.

Bak op 180 graden gedurende 30 minuten op het rooster in de oven.

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Liande says:

    Heb hem net gegeten was een groot succes