Naar cookieinstellingen
Duur 06:16
Gepubliceerd op 30 december 2016

Appelbeignets van Annemarie

Heel Holland Bakt-winnares Annemarie Pronk is dol op oud en nieuw, maar de daarbij behorende oliebollen smaken haar niet zo. Appelbeignets daarentegen, daar kun je haar voor wakker maken!

Ingrediënten (10 stuks):

Voor het (snelle) bladerdeeg:

  • 300 gram bloem
  • 3/4 theelepel zout
  • 150 milliliter ijskoud water
  • 300 gram koude roomboter in blokjes gesneden

Voor de vulling:

  • 4 a 5 middelgrote friszure appels, zoals goudreneten
  • 25 gram amandelmeel
  • 25 gram kristalsuiker
  • 1/4 ei
  • ¼ theelepel kaneel
  • 25 gram zachte roomboter

Voor de garnering:

  • 500 gram witte basterdsuiker
  • 1½  eetlepel kaneel

Bereiding:

Snelle bladerdeeg:

Meng het zout door de bloem en voeg het ijskoude water toe. Kneed dit snel tot een kruimelig deeg. Voeg de ijskoude blokjes boter toe en kneed zo kort mogelijk tot een deegbal waarin je de blokjes boter nog ziet zitten. Bebloem je werkblad en rol de lap uit tot een rechthoekige plak. Vouw het deeg in vieren, draai een kwartslag, rol weer uit tot een rechthoekige plak en vouw weer in vieren.. Verpak het deeg in plasic folie en leg het 30 minuten in de koelkast. Rol het deeg dan weer op dezelfde manier 2x uit, laat weer 30 minuten rusten in de koelkast en herhaal dit tenslotte nog 1 keer. Het deeg is nu klaar. Leg het tot gebruik in de koelkast.

Tip: Zet een gesloten bakje met 150 gram water 1 uur voordat je het bladerdeeg gaat maken in de diepvries om ijskoud water te verkrijgen.

Beignets:

Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Zorg dat alle harde stukjes uit het klokhuis verwijderd zijn. Snijd de appel in plakken van ongeveer 2 cm dik. Vermeng amandelmeel, kristalsuiker het ei, de kaneel en de zachte roomboter tot een zachte kaneelspijs

Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap van 3 mm dik. Steek er 20 cirkels uit van 10 cm doorsnede. Bevochtig 10 cirkels met een kwastje met wat water en leg op elke deegcirkel een plak appel en vul de holte met een beetje van de spijspasta. Leg de overige 10 deegcirkels erop en druk de randen goed aan. Leg de appelbeignets tot gebruik in de koelkast.

Doe de basterdsuiker en de kaneel in een grote kom en roer goed door elkaar

Verhit 2 liter olie in een (frituur)pan en frituur de appelbeignets tot ze aan beide kanten goudgeel zijn. Laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje en bedek ze dan volledig met een laag kaneelsuiker.

Smullen maar!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.