Appel-kruimeltaart van Francis van Arkel
Publicatiedatum: 14 december 2015
Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 120 gram koude roomboter in blokjes
- 1/2 theelepel zout
- 1 ei los geklopt
Voor de vulling:
- 600 gram harde zure appels
- 50 gram rozijnen
- 50 gram suiker
- 3 theelepels kaneelpoeder
- 200 gram amandelspijs
Voor de kruimellaag:
- 200 gram bloem
- 140 gram suiker
- 140 gram koude roomboter
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 theelepel bakpoeder
Bereiding:
Van de bodem:
Meng alle ingrediënten en kneed tot soepel deeg. Laat 30 minuten in de koeling rusten. Doe het deeg daarna in een ingevette taartvorm.
Van de vulling:
Schil de appels in stukjes. Meng de appels met de rozijnen en het kaneel. Kneed de amandelspijs erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de taart.
Van de kruimellaag:
Meng alle ingrediënten tot een kruimelig deeg en verdeel over de appelvulling.
Bak de taart in 25-30 minuten goudbruin in een voorverwarmde op 200 graden. Laat de taart even afkoelen alvorens u hem uit de vorm haalt.
(Bron: Francis van Arkel)