Appel-kruimeltaart van Francis van Arkel

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 gram koude roomboter in blokjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei los geklopt

Voor de vulling:

  • 600 gram harde zure appels
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram suiker
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 200 gram amandelspijs

Voor de kruimellaag:

  • 200 gram bloem
  • 140 gram suiker
  • 140 gram koude roomboter
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereiding:

Van de bodem:
Meng alle ingrediënten en kneed tot soepel deeg. Laat 30 minuten in de koeling rusten. Doe het deeg daarna in een ingevette taartvorm.

Van de vulling:

Schil de appels in stukjes. Meng de appels met de rozijnen en het kaneel. Kneed de amandelspijs erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de taart.

Van de kruimellaag:
Meng alle ingrediënten tot een kruimelig deeg en verdeel over de appelvulling.

Bak de taart in 25-30 minuten goudbruin in een voorverwarmde op 200 graden. Laat de taart even afkoelen alvorens u hem uit de vorm haalt.

(Bron: Francis van Arkel)

Geef een reactie