Naar cookieinstellingen
Antipasti

Antipasti van Janny

Antipasti betekent letterlijk ‘voor de maaltijd’ en wordt dus ook traditioneel volgens de Italiaanse keuken voor de maaltijd geserveerd. Maar omdat de keuze zo rijk is, wordt het vaak als een voorgerecht geserveerd. Janny heeft een selectie gemaakt van de lekkerste antipasti.

Ingrediënten en bereiding:

Fagioli in salata (witte bonensalade):

  • 1 pot of blik  witte (reuzen) bonen
  • 1 kleine rode ui,
    1 flinke teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 1 eetlepel citroensap
  • gemengde kruiden (vers)
  • zout en peper

Boontjes afspoelen in vergiet onder koud water en laten uitlekken. Ui in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en uitpersen Olie en citroensap met knoflook tot een sausje kloppen. Kruiden er door roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Sausje door bonen scheppen. Uienringen  hier bovenop leggen.

Salade caprese:

  • 1 bol mozzarella
  • 1-2 mooie grote  tomaten
  • olijfolie
  • zout en peper
  • verse basilicum

Mozzarella  en tomaten in mooie plakken snijden en om en om op een bord schikken. De plakken moeten elkaar overlappen. Kruiden met zout en peper en hierover olijfolie druppelen.  Garneren met verse basilicum blaadjes.

Geroosterde paprika:

  • 3 gekleurde paprika’s

Snijd de paprika’s in vieren en verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Leg ze op een oven bakplaat en bestrijk licht met olijfolie  Plaats dit onder de hete grill tot  het velletje zwart begint te kleuren. Neem uit de oven en dek af met plastic folie. Verwijder het velletje. Schik mooi op bordjes.

Gekonfijte tomaten:

  • 1-2 trosjes tomaten

Leg de trosjes met de tomaten op een bakplaat en besprenkel ruim met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en laat in een warme oven (200 °C) in ongeveer 15- 20 minuten zachtjes gaar worden.

Verder:

  • ansjovisfilets of sardientjes
    appelkappertjes
    Parmezaanse kaas
    eventueel gorgonzola
    salami
    Parma ham

Schik alles op mooie schalen of maak individuele bordjes en bedruppel met olijfolie

Bruschetta:

  • ciabattabrood
  • olijfolie
  • knoflook
  • 2 tomaten
  • zout, peper
  • basilicum
  • dun gesneden Parmaham
  • 1 vijgen
  • 1 bol mozzarella
  • pesto
  • jonge rucolablaadjes

Ontvel de tomaten. Snijd ze in stukken en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Scheur de basilicum in stukjes. Meng de blokjes tomaat met een beetje olijfolie zout, peper en de gescheurde stukjes basilicum.

Snijd de vijg in partjes.

Snijd de mozzarella in plakken.

Snijd het brood in dikke plakken. Verwarm de grill van de oven voor. Bestrijk het brood aan beide zijden met olijfolie. Rooster onder de grill goudkleurig. Wrijf direct uit de oven de bruschetta in met knoflook.

Beleg een deel van de bruschetta met het tomatenmengsel.

Leg op een ander deel losjes een plakje Parmaham en een partje vijg.

Verdeel de kaas over de overige bruschetta, bestrijk met pesto en schuif kort onder de grill. Garneer met kleine rucolablaadjes.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.