André’s spiegeleieren van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 10 oktober 2022
Robèrt van Beckhoven is te gast in de studio van Tijd voor MAX. Omdat André van Duin aanwezig is om te praten over de Grote Kleine Treinen Competitie, maakt Robèrt speciaal iets voor hem. Hij denkt aan speculaasbielzen of spoorbanket. Maar André is meer van het hartige dan van het zoete. En daarom maakt Robèrt spiegeleieren. Nee, geen gewone gebakken eieren. Een spiegelei is een vertrekbord van een conducteur, die heeft een rode en groene kant. Zodra de trein klaar is voor vertrek geeft de conducteur het vertrekteken met zijn spiegelei.
De ingrediënten in dit recept zijn niet precies. Want volgens Robèrt ligt het eraan voor hoeveel personen u deze spiegeleieren maakt.
Ingrediënten
- 1 plak bladerdeeg per persoon
- Meerdere eieren (1 om te bestrijken, de rest door het gehaktmengsel, gebruik er hiervoor minstens 2)
- Sesamzaadjes
- Half-om-half gehakt
- Paneermeel
- Rode paprika
- Groene paprika
- Geraspte kaas
- Eventueel een uitje
Extra nodig:
- Spuitzak
- Bakplaat met bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier het ontdooide bladerdeeg op. Om echte ‘spiegeleieren’ te maken kunt u er rondjes van maken. Het mogen ook vierkanten blijven. Bestrijk dit met een losgeklopt ei. Strooi over de randen sesamzaadjes en laat het midden vrij.
Maak dan het gehaktmengsel. Meng hiervoor het gehakt met de eieren en het paneermeel. Het wordt een mengsel zoals ook gehaktballen worden gemaakt. Een extra ei wordt gebruikt zodat het makkelijk op te spuiten is. Doe het mengsel in een spuitzak en maak rondjes in het midden van het bladerdeeg.
Snijd de twee kleuren paprika’s in kleine stukjes. Doe ze apart van elkaar in een kommetje. Doe bij beiden een beetje geraspte kaas en meng goed. Beleg de helft van de bladerdeegplakjes met het rode paprika-kaas mengsel en de andere helft met het groene paprika-kaas mengsel. Druk goed aan. Eventueel kan door het groene paprika mengsel ook nog een uitje.
Bakken
Zet de oven terug naar 180 graden. Bak de spiegeleieren 20 tot 25 minuten. Eetsmakelijk!
(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: Tijd voor MAX)