Amandel-sinaasappelcake van Robèrt.

Amandel-sinaasappelcake van Robèrt van Beckhoven

De frisse amandel-sinaasappelcake van Robèrt van Beckhoven is voor elk moment een lekkere traktatie. Maar vanwege de oranje toets van de sinaasappel is hij ook uitermate geschikt om een oranjefeest te vieren, zoals Koningsdag.

Ingrediënten:

  • 265 gram amandelspijs
  • 80 gram ei
  • 60 gram boter
  • 45 gram bloem
  • 2 gram zout
  • 1 gram bakpoeder
  • 1 rasp van sinaasappel
  • 15 gram geconfijte sinaasappelsnippers

Extra nodig: 

  • cakeblik

Bereidingswijze:

Spijs, boter, zout en sinaasappelrasp luchtig draaien. Ei langzaam toevoegen en verder luchtig draaien. Bloem met bakpoeder zeven en toevoegen. Geconfijte sinaasappelsnippers door spatelen. 450 gram cakebeslag in cakeblik doen. Bak vervolgens plusminus 50-55 minuten op 140 graden.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: Tijd voor MAX)

Geef een reactie