Amandel kastanje pudding van Simon Verboom.

Amandel kastanje pudding van Simon Verboom

Deze amandel kastanje pudding is een pudding op basis van amandelmelk en kastanjemeel. Geïnspireerd door het Italiaanse dessert ‘biancomangiare’. Dit recept wordt gemaakt met producten uit het voedselbos. Alles is vers geplukt.

Ingrediënten

  • 500 milliliter amandelmelk
  • 50 gram kastanjemeel (verkrijgbaar bij speciaalzaken of maak het zelf)
  • 25 gram suiker
  • 35 gram maïszetmeel
  • Snufje zout
  • Schil van een halve biologische citroen

Extra nodig

  • Een platte bak of kleine schaaltjes
  • Garnering naar keuze (geroosterde amandelen, vlierbloesem, rozenblaadjes, lindeblad)

Bereiding amandel kastanje pudding

Meng in een grote kom met een garde in ongeveer een kwart van de amandelmelk alles behalve de citroen. Gebruik voor de kastanjemeel en maïszetmeel een zeef om klontjes te voorkomen. Voeg, als het een geheel is geworden, al roerend de rest van de melk en de citroenschillen toe en zet het op laag vuur. Blijf het geheel roeren tot het aan de kook is en verwijder nu de citroenschillen.

Pas ondertussen op dat er niks aan de onderkant van de pan blijft plakken. Als het kookt kan het vuur uit en laat je het iets afkoelen totdat de pudding de dikte heeft van een dikke saus. Nu mag je het verdelen in een platte bak of kleine schaaltjes. Laat de pudding afkoelen en plaats het vervolgens in de koelkast om verder op te stijven.

Zodra het geheel de koelkasttemperatuur heeft bereikt, kan je het mooi opdienen. Er zijn voor de toppings vele variaties te bedenken. In deze variant zie je geroosterde amandelen en heb ik vlierbloesem, rozenblaadjes en lindeblad geplukt in een voedselbos. Van de vlierbloesem heb ik siroop gemaakt en een deel voor een paar uur in azijn gelegd, om aan het geheel nog wat zuur en zoet toe te voegen. Eet smakelijk!

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron en foto: Simon Verboom)

Geef een reactie