alpinettes

Alpinettes van Robèrt van Beckhoven

Alpinettes hebben als basis bladerdeeg waarmee u naar hartenlust kunt variëren. Ze zijn zowel koud als warm te eten. Robèrt maakt ze met grillworst en met kaas, maar het kan ook met andere soorten worst of zelfs met gebakken groenten en geitenkaas. Strooi er voor de variatie wat sesamzaadjes over.  

Ingrediënten:

  • pakje roomboter bladerdeeg
  • verse grillworst
  • Jong belegen kaas
  • 1 eigeel

Bereidingswijze:

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de grillworst in 4 gelijke driehoekige stukjes. Leg de worst midden op het bladerdeeg. Leg hierop een plakjes kaas en vouw dubbel tot een driehoek. Maak de randen van het bladerdeeg wat vochtig om ze beter te laten plakken. Herhaal dit tot alle bladerdeeg plakken op zijn.

Leg de alpinettes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer de bovenkant in met eigeel en prik er een paar gaatjes in zodat het stoom eruit kan. Bak de bladerdeegpakketjes 15 tot 20 minuten tot ze mooi bruin zijn.

U kunt ze warm eten, laat wel even afkoelen want de worst en kaas zijn kokend heet direct uit de oven. Maar u kunt ze ook af laten koelen en koud eten.

(Bron: Robèrt van Beckhoven / de foto is ter illustratie)

Geef een reactie