Ajam Hong Kong uit MAX Geheugentrainer
Publicatiedatum: 6 oktober 2021
In het programma MAX Geheugentrainer op 6 oktober 2021 is in het Collectief Geheugen een mevrouw te zien die een receptenwedstrijd heeft gewonnen. Het recept, Ajam Hong Kong, willen wij u niet onthouden. We vonden de beknopte versie terug in een oude krant.
Ingrediënten:
- 1 kleine prei
- 2 eetlepels chilisaus
- 1 flinke eetlepel bakgember in siroop
- Ve-tsin
- Peper (zwart of wit)
- 2 tenen knoflook
- 3 grote uien
- 1 blikje bamboe
- 1 eetlepel Chinese ketjap
- 2 ons taugé
- 4 flinke kippenborstfilets of 8 kippendijfilets
- scheutje zonnebloemolie
- 1 theelepel zeezout
- 1 eetlepel gebakken uitjes (uit een potje)
Bereidingswijze:
- Snijd de bamboe in reepjes.
- Maak de prei schoon en snijd in dunnen reepjes.
- Was de taugé en haal de staartjes (de wortelaanzet) eraf.
- Snijd de ui in grove stukken.
- Wrijf de kip in met ve-tsin en peper.
- Doe de olie in de hete pan en bak de kip om tot ze lichtbruin zijn en haal uit de pan.
- Bak de uien en de knoflook tot ze glazig en iets bruin zijn en haal uit de pan.
- Maak in dezelfde pan een sausje van de chilisaus, de ketjap, de gember en de in stukjes gesneden bamboe.
- Leg de kipstukken op de saus.
- Dek de kip toe met de gebakken ui en knoflook, de fijngesneden prij en de taugé.
- Laat het gerecht nog even sudderen tot ook de prei gaar is.
- Serveer met witte rijst.
(Bron: MAX Geheugentrainer / Foto ter illustratie)