Afrikaanse bobotie met pompoen en doperwten
Bobotie komt van origine uit de Zuid-Afrikaanse keuken. De basis is gehakt en specerijen met een ei, melk en een kurkumalaag. Mounir maakt bobotie met pompoen en doperwten.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 0,5 flespompoen
- 1 sneetje wit brood
- 150 milliliter melk
- 1 ui
- olijfolie
- 150 gram rundergehakt
- 2 theelepel kerriepoeder
- 50 gram rozijnen
- 2 laurierbladen
- peper, zout
- 200 gram diepvriesdoperwten
- 2 eieren
- 150 gram gele rijst
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de pompoen en snijd de pompoen in kleine blokjes. Kook de pompoen in circa 12 minuten gaar.
Doe het brood in een diep bord, schenk er de melk over en laat even inweken.
Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul in circa 3 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Wring het brood uit, bewaar de melk en voeg het brood toe aan het gehakt. Voeg de rozijnen en laurierbladen toe. Giet de pompoen af en voeg samen met de doperwten toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kluts de eieren met de bewaarde melk, breng op smaak met peper en zout en voeg de helft toe aan het gehakt-pompoenmengsel. Doe het geheel in een ovenschaal en schenk er de rest van het ei-melkmengsel over. Bak in circa 20 minuten in de oven.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verdeel de rijst over borden. Verdeel daar de bobotie naast.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Hoi Mounir,
Wat een lekker simpel gerecht zeg.
We gaan er zeker weten van smullen.
Bedankt!!!
Groetjes Snipsnap