Duur 12:46
Gepubliceerd op 14 december 2017

Aardappelsalade met gebakken kabeljauw

Een jonge kabeljauw wordt ook wel een dors of gul genoemd. Gedroogd heeft hij weer een andere naam. Dan wordt hij stokvis genoemd. En als de kabeljauw tussen december en april vanuit de Barentszee naar het noordwesten van Noorwegen gaat, dan heet de kabeljauw een skrei. Wij kennen hem vooral als kabeljauw, een zacht en mooi stukje witte vis. Mounir maakt gebakken kabeljauw met aardappelsalade.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 witlofstronken
  • 200 gram artisjokharten (uit blik/pot)
  • 3 eetlepels kwark
  • 1,5 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 0,25 bosje dille
  • peper, zout
  • olijfolie
  • 200 gram kabeljauw
  • 40 gram bloem

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd ik vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet af en stoom droog.

Snijd de radijsjes in kwarten. Halveerde witlofstronken, verwijder de harde kern en snijd de witlof in dunne reepjes. Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd stukjes. Meng de groente met de aardappels.

Meng de kwark met de mayonaise en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Hak de dille en voeg toe. Voeg de mayonaise toe aan de groente en meng alles goed door elkaar.

Verwarm een scheutje olie in de pan. Doe de bloem in een diep bord. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en wentel door de bloem. Klopt het overtollige bloem af. Bak de kabeljauw in circa 6 minuten om en om goudbruin.

Verdeel de aardappelsalade over borden en leg er een gebakken kabeljauw op.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    Francien0504 says:

    Groot compliment aan u. U vertelt het op een hele eenvoudige manier waardoor het voor veel mensen leerzaam zal zijn. U vertelt vriendelijk, rustig en duidelijk. Ik krijg direct zin om dit recept te maken. Dank u wel!!!. Ook de tips mbt opmaak vh bord.

    Indiana says:

    Hallo Mounir,
    Het lijkt mij erg lekker de gebakken kabeljauw met aardappelsalade.
    Ga ik zeker maken, als ik het gegeten heb laat ik het je weten.

    Indiana says:

    Hallo Mounir,
    Vandaag de aardappelsalade gegeten met gebakken kabeljauw.
    Heerlijk was het, ik heb het gemaakt voor twee personen.
    Maar in plaats van 400 gram aardappels zou ik 300 gram aardappels nemen, omdat er ook al een bosje radijsjes in zitten en twee strookjes witlof en artisjok.
    Dit is meer dan genoeg.

Bekijk ook

Meer