Naar cookieinstellingen
Tomsoes

Aardbeien tomsoezen van Robèrt van Beckhoven

Het is weer volop aardbeientijd, dus voor Robèrt van Beckhoven alle reden om iets lekkers te maken met daarin het zomerkoninkje verwerkt. De tomsoes is net als de tompouce opgebouwd uit laagjes, maar dan met een wafel van soezendeeg erop.

Ingrediënten (voor 12 stuks):

  • 250 gram bladerdeeg

Voor het soezenbeslag:

  • 100 gram melk
  • 50 gram boter
  • snuf zout
  • 50 gram tarwebloem
  • 100 gram ei

Voor de Zwitserse room:

  • 175 gram slagroom
  • 15 gram suiker
  • 250 gram banketbakkersroom, afgekoeld
  • 4 gram gelatine, geweekt

Voor de afwerking:

  • aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • 500 gram slagroom
  • 40 gram suiker
  • poedersuiker om te bestuiven

Bereidingswijze:

Van het soezenbeslag:

Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte

Breng de melk en de boter aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg onmiddellijk de bloem en een snuf zout toe en roer goed. Zat de pan terug op laag en gaar het beslag al roerende met een spatel tot er een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft. Neem de pan van het vuur en doe het beslag over in een kom. Klop eerst de ergste hitte van het beslag af en voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Roer tussendoor goed en zorg dat het 1ste ei helemaal is opgenomen voordat u het volgende ei toevoegt.

Doe het beslag in een spuitzak met een mondje van 5 millimeter en spuit het in een zo groot mogelijk raster op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak het soezenraster in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar. Trek het raster na het bakken met bakpapier en al van de plaat en laat afkoelen.

Van het bladerdeeg:

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

Rol het bladerdeeg op een met  bloem bestoven werkblad uit op ongeveer 2 millimeter dikte en bekleed hiermee een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er met een volg heel veel gaatjes in. Bak het bladerdeeg in ongeveer 25 minuten gaar. Laat afkoelen.

Voor de Zwitserse room:

Klopt de slagroom lobbig met de suiker (yoghurtdikte). Roer de banketbakkersroom los.

Los de gelatine met een beetje aanhangend water op in een pannetje en roer door de banketbakkersroom. Spatel de slagroom er luchtig doorheen. Doe de Zwitserse room in een spuitzak met glad spuitmondje en lag apart tot gebruik.

De afwerking:

Snijd het bladerdeeg met een kartelmes in lange banen van 10 centimeter breed.

Snijd het soezenraster op in rechthoeken.

Klop de slagroom op met de suiker en doe in een spuitzak met glad spuitmondje.

Leg de banen bladerdeeg met de gebakken kan naar onder op de werkbanken en spuit er in lange banen een royale laag Zwitserse room op. Leg de aardbeien hier op en vul de gaten royaal met slagroom. Dek af met een soezenraster en snijd de tomsoes met een kartelmes voorzichtig door. Bestuif met poeder suiker.

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Sameena Malik says:

    This recipe is new to me. I will definitely try it but I am don’t know if I will get time to make it as I am busy working for a digital marketing company. Maybe next month, I am gonna try all the recipes.

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.