Naar cookieinstellingen

3-dagen-pasta van Janny

Om iedere dag gevarieerd te eten, vraagt een goede planning. Maar soms kan het ook makkelijk, snel en lekker. Janny van der Heijden laat met deze 3-dagen-pasta zien, dat met 1 keer pasta koken u 3 keer een gevarieerde maaltijd op tafel zet.

Op dag 1 kookt u 500 gram pasta in licht gezouten water beetgaar. Voor het eerste recept gebruikt u 200 gram. Verdeel de overige past in een portie van 200 gram voor het tweede recept en een portie van 100 gram voor het derde recept.

Ingrediënten recept 1:

  • 200 gram gekookte pasta
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 uitje
  • enkele takjes peterselie
  • chilivlokken
  • geraspte belegen Goudse kaas

Bereidingswijze:

Bak de spekjes uit. Pel en snipper het uitje. Neem de spekjes uit de pan en fruit de ui in hetzelfde vet. Hak de peterselie fijn. Breng de ui op smaak met chilivlokken. Meng de spekblokjes, het gefruite uitje en de peterselie door 200 gram van de gekookte pasta.

pasta

Meng de andere afgekoelde 200 gram pasta met 2-3 eetlepels olijfolie en 2 theelepels balsamico azijn. Roer door en zet in de koelkast. Dit is vast de voorbereiding voor het tweede recept. 

Ingrediënten recept 2:

  • 250 gram kerstomaatjes
  • enkele zwarte olijven
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 bol mozzarella
  • 1-2 lente-uitjes
  • enkele takjes basilicum

Bereidingswijze:

Neem het bakje met de 200 gram gekoelde pasta met olie en azijn uit de koelkast.

Was de tomaatjes en halveer ze. Snijd de olijven in stukjes of plakjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudkleurig. Scheur de mozzarella in stukken. Neem de blaadjes basilicum van de takjes. Meng alles door de pasta en de pastasalade is klaar!

pasta

Ingrediënten recept 3:

  • 100 gram van de gekoelde pasta van recept 1
  • 5 eieren
  • zout en peper
  • 1 volle theelepel Italiaanse kruiden
  • enkele sprietjes bieslook
  • doperwtjes, blokjes paprika of andere (restjes) klein gesneden groente
  • boter

Bereidingswijze:

Klop de eieren met zout, peper, een scheut melk, de gedroogde Italiaanse kruiden  door elkaar. Meng er de pasta door en laat even zo staan. Meng er tenslotte de geraspte kaas en (de restjes) groente door. Smelt boter in een koekenpan of wok en voeg het eimengsel toe. Schep eerst door elkaar gedurende een minuut en laat vervolgens stollen.  Keer de frittata en bak ook de ander kant kort.

De bovenkant van de frittata kan ook even onder de grill worden gezet om te stollen, of met nog wat extra kaas te worden gegratineerd.

pasta

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.