Uit eten gaan en toch geld besparen, zo doet u dat
Publicatiedatum: 3 juni 2024
Uit eten gaan wordt steeds duurder. De prijzen in de horeca zijn in 2023 al met 9 procent omhoog gegaan en de verwachting is dat dit in 2024 alleen maar verder oploopt. Nu kunt u ervoor kiezen om vaker zelf te koken, maar er zijn ook andere manieren om uit eten te gaan en toch te besparen.
Let op suggesties van de bediening
U bestelt koffie en krijgt de vraag of u er huisgemaakte appeltaart bij wil hebben. Of wat dacht u van bitterballen bij een glas fris. Verkoop van de bediening aan tafel zorgt vaak voor een groot deel van de omzet van een restaurant. Ook over de volgorde van suggesties is goed nagedacht. Vaak worden eerst de goedkoopste opties genoemd en dan pas de duurste, want die laatste optie wordt doorgaans het beste onthouden.
Kies het moment zorgvuldig uit
Het moment dat u uit eten gaat, kan zomaar invloed hebben op de hoogte van de rekening. Qua dagen, maar ook qua tijdstip. Zo zijn prijzen bij all you can eat restaurants van maandag tot en met donderdag vaak lager dan de rest van de week. Dit scheelt soms wel 5 euro per persoon. Ook kunt u geld besparen door te gaan lunchen in plaats van dineren. Gerechten zijn voor 18.00 uur vaak goedkoper en doen wat betreft de kwaliteit niet onder voor het diner.
Let op aanbiedingen
Veel restaurants hebben regelmatig aanbiedingen. Denk bijvoorbeeld aan een restaurantweek, waarbij je een week lang kunt eten voor een zachte prijs. Ook sterrenrestaurants doen hieraan mee. Daarnaast zijn er steeds meer websites die korting geven op een restaurantbezoek. Hierdoor kunt u soms al gauw tientallen euro’s besparen. U koopt dan een bon die u vervolgens inlevert bij een deelnemend restaurant. Vaak is dit een vaststaand menu waar soms nog wat keuze in zit. Pas wel op voor eventuele extra’s, die maken het dan vaak juist weer duurder.
Neem uw eigen drank mee
In sommige restaurants kunt u uw eigen wijn of champagne meenemen. U betaalt dan alleen kurkrecht; geld dat een restaurant vraagt voor de bediening en het gebruik van een glas. Op alcohol wordt in restaurants het meest verdiend. Kiezen voor non-alcoholische dranken kan dus ook al gauw een flink verschil op de bon maken.
Experimenteer met verschillende keukens
Bezoek eens restaurants met de Indische, Chinese, Ethiopische of Libanese keuken. U heeft hier vaak meer opties om uit te kiezen en het is soms goedkoper dan eten bij reguliere restaurants. Chinees-Indische restaurants zijn sinds 2020 overigens zelfs immaterieel erfgoed.
(Bron: Archief, PorteRenee, Flair, RTL. Foto: Shutterstock)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Als je met een groep gaat eten. Het loont om dan de rekening te controleren.
Soms worden er drankjes op geplaatst die niet zijn bestelt en gebruikt.
Belachelijke prijzen in Nederland waar de meeste Horeca ondernemers weinig of niets aan kunnen doen. Het zijn de verhuurders en Nederlandse regelgeving die deze prijzen veroorzaken. Wij eten winter in Spanje met zn tweetjes voor rond de 20/25 Euro en nu in Griekenland ook weer rond 10pp incl wijn! Kan dus wel!
Serieus? Neem uw eigen drank mee? Naar een restaurant? Een heel bizarre tip. De restaurants zien ons aankomen, zeker als op alcohol het meeste wordt verdiend. Ik zou me rot schamen om het zelfs maar te vragen. Nog nooit gezien gehoord, gezien of meegemaakt. Een betere tip is gewoon een keertje minder uit eten gaan en dat geld wegleggen voor volgende keren.
Via Social Deal kun je vaak bij restaurants gaan eten voor een menuprijs die veel lager ligt dan hun normale prijs.
Wat een onzin wordt hier geschreven, neem je eigen drank mee, nou ze zien je al aankomen en of je nu om 4 uur of 7 uur komt de prijs op de kaart is gelijk.
Als je goedkoop wil eten dan ga je naar de afhaal chinees, daar krijg je zo veel dat je er wel 2 a 3 dagen van kan eten.