PostNL verwijdert 9.000 brievenbussen
Publicatiedatum: 25 juli 2018
Al in 2016 kondigt PostNL aan 9.000 brievenbussen te verwijderen. De reden is dat we steeds minder post versturen. De post die wordt verstuurd gaat steeds vaker via de digitale snelweg. Om kosten te besparen, worden nu brievenbussen verwijderd.
We versturen minder post
De afgelopen jaren is het aantal brieven dat dagelijks wordt verstuurd gedaald van 20 miljoen naar 8 miljoen. De brievenbussen staan verspreid door het hele land op plekken zodat iedereen een kaarten of brief op de post kan doen. Dit gaat ook niet veranderen, maar het worden er alleen een stuk minder. In sommige brievenbussen zaten soms maar een paar kaarten, maar de handeling voor het legen blijft hetzelfde. Om in de toekomst ook nog een kaart op de bus te kunnen doen, haalt PostNL brievenbussen weg.
Post is iets maatschappelijks
Het weghalen van de brievenbussen is een zorgvuldige klus. Er is lang nagedacht over welke er moeten verwijderen. Hierover heeft PostNL advies ingewonnen bij verschillende belangenorganisaties. “Post is zoiets maatschappelijks, daar komt een bepaalde emotie bij”, aldus Ellen Talsma van PostNL. Want bijvoorbeeld voor ouderen is een kaart op brief op de post doen nog altijd de normaalste zaak. Bij het weghalen van de brievenbussen wordt dus zorgvuldig gekeken naar de omgeving waarin de bus staat. Mocht een brievenbus toch onnodig zijn weggehaald of op een andere locatie wenselijker zijn, dan is PostNL bereid om de bus terug te plaatsen. Dit gaat mogelijk wel ten kosten van een andere brievenbus.
Hergebruik
De oude brievenbussen worden verzameld in een opslag. Hier worden ze schoongemaakt en hersteld waar nodig en wachten ze op hergebruik. Brievenbussen gaan nog wel eens stuk, zeker rond de jaarwisseling. Dan krijgen de brievenbussen gewoon weer een nieuw leven.
(Bron: ANP/NOS)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Het walhalla van de marktwerking laat zijn kapitalistische smoel weer zien.
Binnen 6 jaar bijna een verdubbeling van de postzegelprijs. Ooit een sociaal bedrijf met vele duizenden mensen met een net salaris waar gezinnen van konden leven. Verworden tot een verrot bedrijf waar munten met miljoenenwinsten belangrijker geworden zijn dan mensen. Gelukkig hebben we nog een vakbeweging die de rechter inschakelt. Anders waren we helemaal aan het onmenselijke kapitalistische monster overgeleverd.