Overstappen loont

In 2015 stapte ruim 15% van de Nederlandse consumenten over naar een andere energiemaatschappij. De belangrijkste reden: geld. Want overstappers kunnen al snel tot wel 375 euro op hun energienota besparen. Dit meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Prijsverschillen

Het bedrag dat een gemiddeld huishouden per jaar betaalt voor energie daalt al jaren. Op 1 januari 2016 was het jaarbedrag 1661 euro. In 2015 was dit nog 1739 euro en in 2014 was dit 1782 euro. Consumenten die nog niet eerder zijn overgestapt kunnen het grootste bedrag besparen. Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 is bijna de helft van alle Nederlanders minimaal één keer overgestapt van energieleverancier. Er zijn inmiddels ruim 50 energieleveranciers actief in Nederland.

Groene stroom

De populariteit van groene stroom neemt niet verder toe. Het aanbod daarentegen is steeds gevarieerder met als gevolg dat de prijsverschillen ook toenemen. Dit is vooral terug te zien bij groene stroom van Nederlandse windmolens.

(Bron: ACM)

Bent u al overgestapt naar een nieuwe energieleverancier?

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Onzin, alle energiemaatschappijen verlagen hun tarieven. Niet allemaal tegelijk en niet allemaal met dezelfde percentages, daar zitten schommelingen in. De enige reden voor die onzin van verschillende maatschappijen is werkgelegenheid. De overheid moet steeds weer nieuwe banen fantaseren, om werkgelegenheid te scheppen voor de verdwenen banen uit de industrie, nu de industriele revolutie voorbij is. Deze energiebanen, is gebaseerd op de zelfde onzin als de drukkerijbanen van bladen en tijdschriften van allerlei instellingen, waar niets nuttigs instaat. Die onzinbanen zijn er om de post in stand te houden, nu iedereen digitaal is. Groene stroom bestaat niet, dat is ook een verzinsel waar iedereen mee besodemieterd wordt. Energie verbruiken is belastend voor het milieu, alle windmolens worden in de industrie gemaakt, evenals alle zonneschermen en industrie is vervuilend. Niemand hoor je daarover. En als er even geen windenergie is krijg je gewoon andere energie. De meeste energie wordt opgewekt met ons huisvuil. Eerst betaal je voor (onnodige) verpakkingen (die met energie worden vervaardigd), dan betaal je voor het ophalen van die (onnodige) verpakkingen en tenslotte betaal je voor de energie die opgewekt wordt met die (onnodige) verpakkingen. Zo betaal je drie keer voor iets wat gewoon achterwege gelaten kan worden. De consument is altijd de lul.