vluchtvertraging

Meldpunt: In horrorhotel na vluchtvertraging

Een groep vakantiegangers met kinderen is afgelopen zomer door reisorganisatie TUI Nederland ondergebracht in een verwaarloosde verslavingskliniek in Turkije. Dat gebeurde bij een vluchtvertraging op de terugweg. Het onderkomen was een horrorhotel met bloed op de deurposten, schimmel op de muren en bruin water uit de kranen. Wat mag je als reiziger verwachten van een vervangende accommodatie?

Vakantie valt in duigen

De familie De Goeij vertelt in Meldpunt dat hun vakantie in het Turkse Lara aanvankelijk uitstekend verloopt, maar in duigen valt op de terugweg. Hun vliegtuig vertrekt een dag later dan gepland. Reisorganisatie TUI biedt de groep een vervangende accommodatie aan, maar deze blijkt een verwaarloosde kliniek voor verslaafden te zijn. Ze brengen een angstige nacht door in de lobby van de accommodatie. TUI biedt een vergoeding van 150 euro aan voor de vervelende ervaring. Is deze vergoeding hoog genoeg? En wat mag een vakantieganger verwachten van vervangende accommodatie? MAX Ombudsman Jeanine Janssen buigt zich over deze zaak. In de studio reageert een medewerker van reisorganisatie TUI Nederland.

Rolstoel (on)vriendelijk

Arie en Dorien Weijers boekten via D-reizen een bootreis van OAD door Friesland. Mevrouw Weijers zit in een rolstoel. Bij het reisbureau hoort meneer dat dit geen enkel probleem is. En ook in de folder staat: heeft u een rolstoel of rollator, dan kunt u deze aan boord gebruiken. Maar op de eerste vakantiedag blijkt direct dat het schip niet rolstoelvriendelijk is. Het stel breekt de vakantie af en eist de reissom terug, maar wordt van het kastje naar de muur gestuurd. MAX Ombudsman Jeanine Janssen confronteert D-reizen met haar bevindingen.

Meldpunt is te zien op vrijdag 29 november 2019 om 19.05 uur op NPO 2.

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Problemen met georganiseerde reizen zijn al 50 jaar een steeds terugkerend onderwerp. Dit probleem zou voor eens en voor altijd opgelost kunnen worden, als reisorganisaties en vliegmaatschappijen, standaard de gehele reissom plus een schadevergoeding moeten teruggeven. Nu is het nog steeds lucratief, voor een organisatie, om de klant te beduvelen, wachten op een paar klachten en dan zolang mogelijk de klant afzeiken. Pas als er een TV programma aan te pas komt geef je een deel terug en gewoon weer verder gaan met beduvelen.