Donderdag – Koolribsalade
Publicatiedatum: 4 oktober 2016
Koolrabi is het neefje van broccoli en bloemkool. U kunt de groente lekker roerbakken of door de salade doen. Koolrabi is een smakelijke, frisse knolgroente.
Ingrediënten (2 personen)
- 8 sprieten bieslook
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- Mespunt suiker
- 1 eetlepel olie
- 1-2 koolrabi’s
- 1 bakje tuinkers
Bereiding
Was het bieslook en knip de sprieten klein. Maak een dressing van het bieslook met azijn, de mosterd, een beetje suiker, 1 eetlepel water en de olie. Was de koolrabi en snijd de steelaanzet en lelijke plekken weg. Rasp de koolrabi grof of snijd hem in dunne reepjes. Was de tuinkers en knip het kruid uit het bakje. Meng de tuinkers en de dressing met de koolrabi.
Variatietip:
De koolribsalade is lekker met een karbonade en aardappelen. Gebruik hiervoor 2 ribkarbonades, 1½ eetlepel vloeibare margarine en 6 kleine aardappelen.
Ingrediënten over?
Tuinkers kan maximaal 7 dagen in de koelkast worden bewaard.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 105 kcal | 435 kcal |
Eiwit | 4 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 8 gram | 35 gram |
Vet | 5 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 4 gram |
Vezels | 5 gram | 7 gram |
Zout | 0,15 gram | 0,36 gram |
(Bron: Voedingscentrum)